• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Etihad'tan yüzde 39 büyümeyle rekor gelir

Etihad'tan yüzde 39 büyümeyle rekor gelir
Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad, 2011 yılının üçüncü çeyreğinde, yolcu ve kargo sayısında sağladığı artışın etkisiyle, bir önceki yılın aynı dönemine oranla gelirlerini yüzde 39 arttırdı.

Etihad %39 büyüyerek rekor gelir elde etti

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, 2011 yılının üçüncü çeyreğinde, yolcu ve kargo sayısında sağladığı artışın etkisiyle, bir önceki yılın aynı dönemine (Q3 2010: 785 milyon dolar) oranla gelirlerini yüzde 39 arttırdı ve 1,1 milyar dolar rekor ciro elde etti.
 
Yolcu sayısında yüzde 18, doluluk oranında ise yüzde 3,8 oranında artış elde eden şirket, bugüne kadarki en güçlü üçüncü çeyrek performansını sergiledi. Kapasitesini yüzde 12 oranında yükselten Etihad’ın bu dönemde yakıt giderleri dışındaki maliyetleri ise yalnızca yüzde 7 oranında arttı. 
 
Etihad Havayolları CEO’su James Hogan, Etihad’ın üçüncü çeyrekte başarılı bir performans sergileyerek güçlü bir pozitif faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kâr (EBITDAR) elde ettiğini vurguladı: “Yakıt fiyatlarındaki ciddi artışlara ve Etihad’ın uçuş gerçekleştirdiği birçok noktada önemli ekonomik sorunlar yaşanmasına rağmen, tüm önemli ticari göstergelerimizde güçlü bir büyüme gözlemliyoruz. Bunu, maliyetler üzerine yoğunlaşırken bir yandan da dünyanın lider hava taşımacılığı ürününü yaratarak gerçekleştiriyoruz.” 
 
“Hedefimiz 2011 yılında başa baş noktasına gelmek… Bu büyük adım da doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi… Ayrıca gelecek yıl üç Boeing 777-300 ER ve dört Airbus A320-200 yolcu uçağını teslim alarak, küresel uçuş ağımızı daha da genişleteceğiz.” 
 
“Etihad’ın kargo operasyonları da yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir büyüme gösterdi ve kargo gelirlerimiz 131 milyon dolardan 168 milyon dolara yükseldi. Temmuz ayında yeni Boeing 777 kargo uçağının filoya eklenmesiyle haftada altı kez Şangay’a servis gerçekleştirilirken, Almatı da Etihad Crystal Cargo’nun yeni uçuş noktası oldu. Eylül ayı itibariyle ise Johannesburg’a olan servisimizi haftada iki güne çıkardık.”  
 
Aralarında İstanbul’un da bulunduğu Amerika Kıtası, Asya Pasifik ülkeleri gibi birçok güzergahta oldukça başarılı bir performans sergileyen Etihad, önümüzdeki aylarda Maldivler, Şeyseller, Chengdu, Şangay, Nairobi ve Düsseldorf uçuşlarına başlayacak.
 
Etihad, kısa süre önce turizm ve seyahat sektörünün önde gelen küresel yayınlarından İngiltere merkezli TTG’nin organize ettiği 2011 TTG Seyahat Ödülleri’nde “Yılın Havayolu Şirketi” unvanına sahip olmanın yanı sıra The Guardian ve Observer gazetelerinin okurları tarafından “Yılın İş Dünyası Tarafından Tercih Edilen Havayolu” seçilmişti.   
 
İstanbul’u da dünyaya bağlıyor
 
Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Amerika, Afrika ve Asya’da 70’in üzerinde noktaya uçuş gerçekleştiren Etihad, İstanbul’dan da Abu Dabi aktarmalı olarak; Sidney, Melbourne, Pekin, Singapur, Bangkok, Kuala Lumpur, Tokyo, Johannesburg, Kolombo, Seul ve Bangalore’nin de bulunduğu yirminin üzerinde önemli merkeze bağlantı olanağı sunuyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim