• BIST 9720.46
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

EÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu açıldı

EÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu açıldı
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlayan Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Fakültesi’nin resmi açılışı Urla İskele yerleşkesinde gerçekleşti.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlayan Ege Üniversitesi Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Fakültesi’nin resmi açılışı Urla İskele yerleşkesinde gerçekleşti.
 
Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Profesör Doktor Cengiz Metin, Akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı açılış töreni saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Profesör Doktor Cengiz Metin Denizcilik kültürüne sahip, tecrübeli ekipler yetiştirmek istediklerini belirterek, ekiplerini Türkiye’de önemli hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
 
Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın ise yaptığı konuşmada Urla’da denizcilik konusundaki faaliyetlerin gelişeceğini belirterek Urla’da üretilen tekneler için gerekli ortam ve imkanların sunulacağını, tekne üreticilerine katkı sağlayarak üretilen teknelerin marka haline getirileceğini söyledi. Müzecilik konusunda da harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Günaydın, 9 Eylül Su Ürünleri Fakültesi ve Ege Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu iş birliği ile Urla’nın Çeşmealtı bölgesinde deniz müzesi yapmak istediklerini kaydetti.
 
Urla’yı Ege’nin incisi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Candeğer Yılmaz, Urla’da bir Meslek Yüksekokuluna ihtiyaç olduğunu, bu yönüyle 9 Eylül Su Ürünleri Fakültesini teknik anlamda tamamladıklarını ve örnek bir üniversite işbirliği sergilediklerini belirtti. İnsanların sınırlarını denizlerle aştıklarını söyleyen Candeğer Yılmaz, ‘’Ege Üniversitesinin yöneticisi olmaktan duyduğu gururu sözlerine ekledi.
 
Tören, okulun gezilmesinin ardından kokteyle son buldu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim