• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

EÜAŞ seçime hazır

EÜAŞ seçime hazır
Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Alış, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi ile ilgili, "Seçime kadar izinleri kaldırdık, santrallerde bütün tedbirleri aldık" dedi.


Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış, Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen "21. Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ICCI-2015'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Elektrik işletmeciliğinde 7 gün 24 saat çalışmanın esas olduğunu ifade eden Alış, "Ancak biz her şeye rağmen resmileştirmek adına bütün arkadaşlarımızın seçim dönemine ve seçimden bir gün sonrasına kadar izinlerini kaldırdık. Santrallerde bütün tedbirleri aldık. Umuyorum ki 31 Mart'ta yaşanmış olan üzücü olay bir daha yaşanmaz" ifadelerini kullandı. 

Alış, yazın sıcaklığa bağlı enerji talebinin yükselmesi halinde elektrik arzında bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.

"İkinci nükleer santralde pay oranımızı değiştirebiliriz"

Sinop'ta kurulacak ikinci nükleer santralin en büyük ortağının EÜAŞ olduğunu ifade eden Alış, şunları kaydetti:

"Bir ay önce Japonya ve Fransa ile olan ortaklığın uluslararası ve ev sahibi anlaşması parlamentodan geçti. Bu anlaşmaya göre 3 ortak görünüyor, ortaklardan birisi en büyük payla, yüzde 49 payla EÜAŞ'tır. Bu hissemiz daha sonra değişebilir, yüzde 49 görünür hissemiz. Bunu büyük ihtimalle Türk özel sektörüyle paylaşmak istiyoruz. İlgili Kanun Hükmündeki Kararnamenin KİT'lere vermiş olduğu izinlere dayanarak yüzde 15'ten az olmamak kaydıyla biz pay oranımızı değiştirebiliriz. Fakat şimdilik yüzde 49 oranla EÜAŞ, en büyük dominant ortaktır. Jeolojik ve sismik çalışmalar devam ediyor. Kısa sürede Sinop'ta inşallah çalışmalara başlayacağız."

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim