• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Euro-Med Konferansı Olimpia’da başladı

Euro-Med Konferansı Olimpia’da başladı
14. Euro-Med Konferansı İtalya’nın Ancona Limanı’nda demirli bulunan Cruise Olimpia Gemisinin Yunanistan’ın Patras Limanı’na hareketi ile başladı.

Euro-Med Konferansı Olimpia Gemisi’nde başladı

14. Euro Med Konferansı, 25 ulkeden gelen 200 delege ile Cruise Olimpia Gemisi'nde başladı. Grimaldi Acenteleri ve Akdeniz Çanağı denizcilik otoritelerin katıldığı 14. Euro-Med Konferansı İtalya’nın Ancona Limanı’nda demirli bulunan Cruise Olimpia Gemisi'nin Yunanistan’ın Patras Limanı’na hareketi ile başladı.

25 ülkeden katılımcının olduğu konferansa, Türkiye’den Egekont Genel Müdürü Cenk Değer, Egekont Operasyon Müdürü Ali Olcay Konuklu, Ford-Otosan Lojistik Müdürü Recai Işıktaş, Borusan Makine İthalat Müdürü Tarkan Musluoğlu, Borusan Makine İthalat Müdür Yardımcısı Uğur Özkan, Aysberg Yayıncılık Genel Müdürü İlker Altun, Aysberg Yayın Yönetmeni Altınay Bekar, Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat ve Deniz Haber Ajansı Editörü Merve Korkmaz katıldı.

Grimaldi Group Yönetim Kurulu Üyesi Emanuele Grimaldi'nin Oturum Başkanlığında sabah yapılan panele İtalya Ancona Liman Otoritesi Başkanı Luciano Canepa, İtalya Finans Ekonomi Bakanlığı Ulaştırma ve Alt Yapı Direktörü Tommaso Affinita, Bristol Liman Şirketi CEO'su Simon Bird ve Yunanistan Patras Liman Otoritesi Başkanı Konstantinos Platikostas katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İtalya Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Grimaldi Group Yonetim Kurulu Başkanı Emanuele Grimaldi, küresel krizin sektöre büyük darbe vurduğunu söyledi.

Özellikle ro-ro piyasasında yüzde 50'lik bir daralma olduğuna dikkat çeken Grimaldi'nin patronu, 2008 verilerine göre 10 milyon 300 bin DWT olan dünya ro-ro kapsitesinin 2009 yılı sonu itibari ile 9 milyon 800 bin DWT'a düştüğünü kaydetti.

Yunanistan Patras Limanı Başkanı Konstantinos Platikostas, Batı Yunanistan'ın en büyük limanı olan Patsas'in krizle birlikte elleçleme kapasitesinde büyük düşüklükler yaşadığını belirtti.

Krizin sona ermesi ile birlikte Patras Limanı'na 2009 yılında 981 bin yolcu, 251 bin treylerin kayıt altına alındıgını kaydeden Platikostas, 2010 yılının ilk 8 ayında bu rakamın yolcuda 654 bin, treylerde ise 208 bine ulaştığını ifade etti.

Ancona Limanı'nın yük ceşitliliği olduğunu dile getiren Liman Başkanı Luciano Canepa, Ancona Limanı'ndan Yunanistan, Hırvatistan, Arnavutluk, Karadağ ve Turkiye'ye servis yapıldığını söyledi.

Öğleden sonraki oturumda Emanuele Grimaldi'nin yine oturum Başkanlığı yaptığı panelde ise, Ford-Otosan Lojistik Müdürü Recai Işıktaş, Solerno Liman Başkanı Andrea Annunziata, Pire Liman Direktörü Stavros Hatzakos, Avrupa Armatörler Birliği Genel Sekreteri Alfons Guinier ve Bristol Liman CEO'su Simon Bird konuşmacı olarak katıldı.

Ford-Otosan Lojsitik Müdürü Recai Işıktaş panelde yaptığı konuşmada, Ford-Otosan Fabrikasının içinde bulunan limanin kendileri icin büyük bir avantaj olduğunu söyleyerek, araçları başka bir limana transfer etme sıkıntılarının olmadığını belirtti.

Krizle birlikte küçük de olsa bir daralma yaşamalarına rağmen, geleceğe umutla baktıklarını dile getiren Ford-Otosan Lojistik Müdürü Recai Işıktaş, liman kapasitesinin artırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Panel sonrası İtalyan sanatçi Umberto Smalia, Euro Med katılımcılarına canlı performansı ile unutulmaz bir gece yaşattı. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlencede Cruise Olimpia Gemisi, Adriyatik'te bir kuğu gibi süzülüyordu.

Haber: Merve KORKMAZ - ANCONA-PATRAS

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim