• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

“EUROPORT İSTANBUL” kapılarını açtı

“EUROPORT İSTANBUL” kapılarını açtı
“Exposhipping Europort İstanbul Uluslararası Denizcilik Fuarı” dün açıldı. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuar, 20-23 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Türk denizciliğini, dünya denizciliğiyle buluşturmak ve ülkemizin bu alanda yaşadığı gelişimi dünyaya anlatmak amacıyla düzenlenen “Exposhipping Europort İstanbul Uluslararası Denizcilik Fuarı” kapılarını 12. Kez açtı. İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın öncülüğünde, Gemi İnşaatı Sanayicileri Birliği’nin (GİSBİR) desteğiyle gerçekleştirilen fuarın açılışına sektörün önde gelen pek çok ismi katıldı.

Açılışta konuşan GİSBİR Genel Sekreteri Süheyl Demirtaş fuarın sektör için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek katılım rakamının son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. Demirtaş, dünyada ve Türkiye’de krizden çıkışın bir numaralı yolunun off-shore marketi olduğuna vurgu yaptı.

“EŞİTSİZLİK ŞARTLARINDA BİLE VAR OLURUZ”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan Beşiktaş’ın 110. Yılını kutlayarak başladığı konuşmasında denizciliğin değişik alanında yaşanan gelişmelerden bahsetti. Türkiye’nin Boat Show fuarlarında dünya birinciliği için uğraştığını belirten Kalkavan, henüz gemi inşa sanayinde o seviyede olmadığını söyledi. Kalkavan şunları söyledi: “Gemi inşa sanayinde Avrupa’da eski günlerinde değil. Bu alanda en büyük hamleyi Uzakdoğu ülkeleri yapıyor. Biz eşit olmayan şartlarda bile var oluruz. Bir de şartlar eşit olursa çok daha iyi oluruz. Çıkış yollarıyla ilgili çok fazla alternatifimiz var. Aşağıdan yetişmiş çok iyi bir nesil geliyor.

Gelecek yıllarda en büyük ihracatı savunma sanayi ürünlerinden yapacağız. Diğer bir alanımız özel/spesifik gemiler. Off-shore gibi buradan da faydalanacağız. Çok çeşitli dalgalanmalar yaşansa da bu, Türkiye’de hiçbir zaman bitmeyecek bir sektör. Fuarımızın da çok başarılı geçeceğini umuyorum.”

“KRİZ, DENİZCİLİĞİ YENİDEN YAPILANDIRMALI”

Toplantıdaki bir diğer konuşmacı olan Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızır Reis Deniz konuşmasına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın başarı dileklerini ileterek başladı. Deniz, son yıllardaki atılımlar sayesinde Türkiye’nin Avrupa’da 6. Dünyada ise 17. ülke olduğunu belirtti. “Öyle bir noktaya geldik ki 2023 ihracat rakamlarımız bile rahatça her yerde telaffuz edilmeye başlandı” diyen Deniz, dünyadaki ekonomik krizin denizcilik için yeniden yapılanma fırsatına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Fuarın açılış gününde İngiltere’den gelen bir ekip hazırladığı web tabanlı “EuroVIP Project”i tanıttı. Projeyle; sektörde global işbirliğindeki gelişmelerin desteklenmesi, son gelişmelerin net üzerinden zamanında görülmesi, kullanıcılara şeffaf bir şekilde bilgi aktarılması amaçlanıyor.

İlk gününde itibaren hayli yoğun katılımcı alan fuar, 72 ülkeden 462 firma katılımıyla gerçekleşiyor.

eurport2.jpg

eurport3.jpg

eurport4.jpg

eurport5.jpg

eurport6.jpg

eurport7.jpg

eurport8.jpg

eurport9.jpg

eurport10.jpg

eurport11.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Ulaş KIROĞLU

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim