• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

EUROSATORY'ye 36 Türk firması katıldı

EUROSATORY'ye 36 Türk firması katıldı
Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği'nin (SSI) milli katılımı organize ettiği Paris EUROSATORY Fuarı'na 36 Türk firması katıldı. Türkiye, fuara en çok firma gönderen 7. ülke oldu.

Geçtiğimiz hafta sona eren fuarda, SSI milli katılımı organize ederken, Savunma ve Havacılık Tanıtım Grubu da infostand açtı. SSI Başkanı Latif Aral Aliş, fuara "yerel ihtiyaçlara küresel çözümler" mottosu ile katıldıklarını söyledi. Türk savunma sanayi olarak, yazılımdan donanıma, kara, deniz ve hava platformlarından lojistik hizmetlere kadar her alanda başarılı olduklarına vurgu yapan Aliş, "Dünyanın savunma sanayi ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdayız. Türk firmaları burada önemli işbirliklerine ve anlaşmalara imza atıyorlar. Bu fuar Türk firmaları için çok başarılı geçti" dedi.

Firma sayısı, 2012'dekine nazaran iki kat arttı

EUROSATORY fuarına SSI tarafından ilk kez 2012'de 16 Türk firması ile milli katılım gerçekleştirilirken, Türkiye katılımcı firma sayısı açısından 17'nci olmuştu. Bu yıl da yine SSI'nin milli katılım gerçekleştirdiği fuara toplam 36 Türk firması katıldı ve Türkiye firma katılım sıralamasına göre 10 basamak yükselerek yedinci oldu. Türkiye'den fuara katılan firma sayısı bu yıl, 2012'ye göre iki kattan fazla arttı. Alanında dünyanın en büyük fuarı olan EUROSATORY, askeri ekipmanlar, üniformalar, silahlar, savunma sanayii ve havacılık teknolojileri alanlarında son yeniliklerin sergilendiği bir arena olma özelliği taşıyor.

Kara, savunma ve güvenlik alanında lider

İki yılda bir düzenlenen fuar; kara, savunma ve güvenlik alanında lider olarak kabul ediliyor. EUROSATORY, son düzenlendiği 2012 yılında 53 ülkeden bin 432 firmanın katılımına sahne olurken bu yıl sayı bin 456'ya çıktı. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim