• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

EVYAPPORT Limanı'ndan çevreci tatbikat

EVYAPPORT Limanı'ndan çevreci tatbikat
Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde kurulu Evyapport Limanı'nda olası bir bir deniz kirliliği halinde alınacak önlemler ve en kısa sürede müdahale edebilmek amacıyla çevre tatbikatı yapıldı.

2003 yılında sektöre hizmet vermeye başlayan Evyapport Limanı’nda gerçekleşen deniz kirliliğini önleme tatbikatı güzel bir havada gerçekleştirildi. Olası bir deniz kirliliği halinde alınacak önlemler ve en kısa sürede müdahale edebilmek için bu işte uzman olan ve birçok kıyı tesisine hizmet veren Martı Deniz Temizliği LTD. ŞTİ. (SEAGULL)’den eğitim alan EVYAPPORT’da tatbikat için hazırlanan senaryo nefesleri kesti. Gerçeği aratmayan tatbikata Evyapport Kamusal İlişkiler Müdürü Şevki Mete, Seagull Genel Müdürü Erdem Nevşehir, Evyapport Limanı Satış ve Pazarlama Müdürü Barış Yerge, EVYAPPORT Operasyon Müdürü Kaptan Ali Keskin başta olmak üzere Evyapport Limanı’ndan 50, Seagull’den 30 kişi katıldı. Liman Operasyon Müdürü Ali Keskin tatbikat öncesi yapılan eğitimlere katılımın en üst seviyede olmasının, tatbikat senaryosunun hazırlanması ve tatbikatın başarılı bir şekilde koordine edilmesi konusunda büyük emek harcadı.

Senaryo gereği rıhtıma yanaşmak için gelen bir gemi dümen ve makine arızası sonucu iskeleye vurur, geminin yakıt tankı delinir ve döküntü gerçekleşir. Bu arada yangın çıkar ve bazı kişiler yaralanır. Bunun üzerine daha önce eğitim almış bütün guruplar sistemli bir şekilde hareket etmeye başlayarak, yangına ve döküntüye müdahale etmeye başlarlar. Bu arada durumdan Seagull yetkilileri de haberdar edilir, Seagull ekipleri de hızla olay yerine ulaşırlar. Limana ait ambulans ve itfaiye arabası da hemen olay yerine gelir. Ardından bariyerlerle deniz kirliliğine müdahale edilir ve skimmer yardımıyla döküntü toplanır. Bu arada Kocaeli’nde bulunan deniz denetim uçağı da tatbikata katılarak, olay yerini gözlemleyip, kaza sonrası bölgeyi kontrol eder. Herkesin büyük bir titizlikle çalıştığı operasyonda Seagull yetkilileri ve liman çalışanları hem karadan, hem denizden olayı kısa zamanda kontrol altına aldı.

Tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Evyapport Kamusal İlişkiler Müdürü Şevki Mete, tatbikatı izlemeye gelen herkese teşekkür etti. Şevki Mete, 5312 sayılı kanun kapsamında kıyı tesislerinin yılda 2 defa yapmak zorunda olduğu bu tatbikatlar için EVYAPPORT’un bütün eğitimleri tamamladığını belirterek şunları söyledi: “EVYAPPORT 1000 metre engelleme bariyeri, yağ sıyırıcı, emici malzemeler, depolama tanklarını bünyesinde barındırarak, olabilecek bir deniz kirliliğine en kısa sürede müdahal edebilecek durumda. Bu da bizim çevreye olan saygımızın bir kanıtı”. Şevki Mete Türkiye’de ISO 9001, 10002, 14001 ve OHSAS 18001 kalite yönetim sistemlerini aynı anda almayı başardıklarını belirterek, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi’ne sahip olan ilk ve tek liman işletmesi olduklarını vurguladı. Mete, bu başarılı tatbikatta görev alan liman çalışanlarını ve kendilerini bu konuda eğiten ve acil müdahale konusunda yetkilendirilmiş bir kuruluş olan Seagull Firması’nın yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

Seagull Firması’nın Genel Müdürü Erdem Nevşehir de, tatbikatta herkesin üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdiğini belirterek, başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini vurguladı. Kullandıkları malzemeleri kendilerinin ürettiğini belirten Erdem Nevşehir, Türkiye’de bulunan kıyı tesislerinin büyük bölümüne kendilerinin hizmet verdiğini belirtti.

tatbikat_cevre1.jpg

tatbikat_cevre2.jpg

tatbikat_cevre.20120413170941.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim