• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Extreme Sailing Series, Haliç'te yapılacak

Extreme Sailing Series, Haliç'te yapılacak
40 feet’lik katamaranlarla yapılan, yelken yarışçılığının en ‘moda’ organizasyonlarından biri olan Extreme Sailing Series’in bir ayağı mayıs ayında İstanbul Haliç’te yapılacak.

Extreme Sailing Series, Haliç'te yapılacak

40 feet’lik katamaranlarla yapılan, yelken yarışçılığının en ‘moda’ organizasyonlarından biri olan Extreme Sailing Series’in bir ayağı mayıs ayında İstanbul Haliç’te yapılacak.

Yelken yarışçılığı aslında hiçbir spor dalına benzemez. Altınızda en iyi malzemeyle donatılmış bir yarış makinesi bile olsa, eğer takım ruhunuz yoksa, rüzgârı okumayı bilmezseniz, yetenekli ve güçlü değilseniz, kaybetmeye mahkûmsunuz demektir. Extreme Sailing Series, dünyanın en önemli yelken takımlarını bir araya getiren, rekabetin en hızlısının yaşandığı büyük bir yarış organizasyonu. Bu yıl 5'inci kez düzenlenecek seri, yükselen grafiğiyle yelkencilerin, yarışların kıyıdan izlenebilmesiyle de sponsorların gözdesi.

Şubat ayında Oman'dan başlayacak Extreme Sailing Series 2011 yarışlarının üçüncü durağı 27-29 Mayıs arasında İstanbul olacak. 2012 yılında Avrupa'nın Spor Başkenti olacak İstanbul, IMOCA 60'ların ardından yarış camiasının devlerini tarihi yarımadanın gölgesinde ağırlayacak. Serinin uluslararası organizasyonunu üstlenen firma, cuma akşamı start alan Barcelona World Race'e de imzasını atan OC Group. Serinin Türkiye ayağını ise spor organizasyonlarıyla tanınan EuroAsia Sports gerçekleştirecek. EuroAsia'dan Tolga Şenel, Extreme 40'ların İstanbul'daki buluşması hakkında şunları söyledi: "Başından beri bu yarış serisini Türkiye'ye getirmek istiyorduk ama geçen yıllarda hem OC Group firmanın stratejisi hem Türkiye'nin koşulları buna müsade etmedi. Yarış serisinde İstanbul'un, Asya ve Avrupa ayaklarını birleştiriyor olması bize önemli bir fırsat sundu. Hem ayak sayısı arttı hem de İstanbul'un serinin küreselleşmesini simgeleyecek coğrafi konumu bunda etkili oldu. Bu süreçte Türkiye Yelken Federasyonu ve Gençlik Spor Müdürlüğü'yle de işbirliği içindeyiz."

TEKNE DEĞİL YARIŞ MAKİNESİ

Bu yarışlarda performans her şey anlamına geliyor. Dolayısıyla çift gövdeye sahip tekneler mümkün olduğunca ağırlıklarından kurtulmuş, hafif, sağlam mukavemete sahip malzemelerle inşa edilmiş teknoloji harikaları. Saatte 74 km hızla gidebiliyor, 45 derece yan yatabiliyorlar. Extreme Sailing Series yarışları için özel olarak tasarlanan bu teknelerin her yarış günü beş yarış yapması planlanıyor. Formula 1'dekine benzer bir parkur denizde kuruluyor ve kıyıda da tribünler yer alıyor. Bunun avantajı izlemeye gelen insanların bütün gün ağırlanabileceği, yiyecek, içecek standlarının bulunduğu bir etkinlik olması. Böylece tüm paydaşlarda buradan rahat bir geri dönüş alabiliyorlar. Yarış serisi çok yeni olmasına rağmen 60'ın üzerinde ülkede televizyondan yayınlanıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim