• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

ExxonMobil, Porsche ile ortaklığını genişletiyor

ExxonMobil, Porsche ile ortaklığını genişletiyor
ExxonMobil, Porsche AG ile devam eden ve Porsche’nin 2014 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’ndaki LMP1 dayanıklılık yarışına dönüşünde teknik desteği de kapsayan ortaklığını uzun süreli olarak genişlettiğini açıkladı.

 

Üstün performans sağlamak adına teknik yeniliklerden faydalanmanın her iki şirketin de kendisini adadığı ortak bir alan olduğunu gören Porsche, 1996 yılında fabrika dolumu ve tavsiye edilen motor yağı olarak Mobil 1’i tercih etti. İki şirket, sonraki 16 yıl boyunca Porsche yarış takımlarının zaferleri ile Porsche Cayenne ve Panamera gibi, sırasıyla SUV ve gran turismo kategorilerinde yeni ve yenilikçi modeller sunulmasıyla sonuçlanan teknik programlar üzerinde işbirliği yaptı.
 
ExxonMobil Lubricants and Petroleum Specialties başkanı Alan Kelly, “Mobil 1 ve Porsche mühendisleri, neredeyse yirmi yıldır yüksek performanslı otomotiv motorları ve yağlarındaki en heyecan verici ilerlemelerin bazılarına birlikte ulaştı. Porsche’deki tutkulu ve yenilikçi tasarımcılarla yan yana çalışmak, bize her Porsche motorunu özel olarak korumak ve performansını optimize etmek için ileri yağlama teknolojileri geliştirme olanağı verdi” dedi.
 
Porsche’nin dayanıklılık motor sporlarının zirvesinde yer alan LMP1sınıfı yarışlarına planlı dönüşüyle, Mobil 1 yarış mühendisleri otomobil üreticisinin ayrıcalıklı motor sporları yağlama ortağı olarak teknik destek vermeye devam edecek. Porsche ve Mobil 1 uzmanları, Porsche’nin yol ve yarış aracı motorları için yağ geliştirme konusundaki başarılı işbirliklerinden faydalanarak 24 saatlik Le Mans’ı da içeren 2014 Dünya Dayanıklılık Şampiyonası yarış sezonunda yine tek ekip halinde çalışacak.
 
Porsche AG Araştırma ve Geliştirme’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Hatz, “Motor performansının en önemli temellerinden biri yağlamadır” dedi ve şöyle devam etti: “Mobil 1′in teknoloji uzmanları ile birlikte çalışmak, Porsche’nin olağanüstü yarış performansı sergilemesini ve müşterilerin markamızdan beklentilerini karşılamaya devam etmesini sağladı. Teknik ortaklığımızı uzattığımız için çok mutluyuz”.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim