• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

F 1 şampiyonu Vettel Infiniti'ye müdür oldu

F 1 şampiyonu Vettel Infiniti'ye müdür oldu
Premium otomobil markası Infiniti, 2013 New York Otomobil Fuarı’nın açılışında, Infiniti Red Bull Racing sürücüsü ve üç kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Sebastian Vettel’in markanın Performans Direktörü görevine getirildiğini açıkladı.

Vettel’in Infiniti ile 2011 yılında başlayan işbirliği bu anlaşma ile daha da kapsamlı hale gelmiş oldu. Vettel, ilk olarak Infiniti FX Vettel Edition ile başlayıp yakın zamanda yeni Infiniti Q50 ile devam eden Infiniti araç serisi geliştirme konusunda aktif çalışmaları ile marka için önemli bir rol oynuyor.

2013 Formula 1 sezonunun başından bu yana Infiniti Red Bull Racing’in “İsim ve Performans Partneri” olan Infiniti, takımla olan teknik ilişkisini derinleştiriyor. New York Otomobil Fuarı’nın açılışında yapılan açıklamaya göre Infiniti Red Bull Racing sürücüsü ve üç kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Sebastian Vettel, Infiniti’nin Performans Direktörlüğü görevini yürütecek. Yeni anlaşmaya göre Vettel, daha fazla sayıda Infiniti aracının geliştirilmesine katkı sağlayacak.
 
"SEBASTİAN'LA İLİŞKİMİZ DERİNLEŞİYOR"
 
2013 New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nın açılış gününde Infiniti Başkanı Johan de Nysschen basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sebastian’ın direksiyon başındaki yeteneği ve becerisi tartışılmaz düzeyde; Infiniti araçlarının geliştirilmesi aşamasında oynadığı rol de, sahip olduğu yetenek ve becerinin paha biçilmez olduğunu kanıtladı. Infiniti Red Bull Racing ile olan teknik işbirliğimiz güçlenmeye devam ettikçe, gelecekteki araç serimizin gelişiminde hayati bir önemi olacak olan Sebastian ile olan ilişkimiz de derinleşiyor”.
 
Sebastian Vettel ise yeni görevine ilişkin olarak şunları dile getirdi: “Performans Direktörü olduğum için çok mutluyum. Infiniti Q50’nin geliştirilmesine yardımcı olmak benim için çok farklı bir sürüş görevi oldu. Bu göreve de aynı Formula 1 aracıma yaklaştığım gibi yaklaştım. Gelecekte daha çok fazla aracı geliştirmek için Infiniti ile yakın şekilde çalışmayı dört gözle bekliyorum.”
 
Q50’NİN GELİŞİMİNDE BÜYÜK ROL OYNADI
 
Vettel’in Infiniti ile 2011 yılında başlayan işbirliği anlaşması daha da kapsamlı hale geldi. Son olarak Vettel, Infiniti Q50’nin geliştirilmesinde rol oynadı. Japonya’da bulunan Infiniti mühendisleri ile birlikte zaman geçirdi ve mühendislere üst düzey şasi dinamikleri, performans ve araç kontrolü konularında geri bildirimde bulundu. Daha sonra da, Infiniti Red Bull Racing Test ve Yedek Pilotu Sebastian Buemi ile birlikte Japonya’da, Almanya’da bulunan ünlü Nürburgring pistinde ve Mart ayının başlarında İspanyol Circuit de Catalunya’da gerçekleştirilen Formula 1 sezon öncesi testinde ilk modeller üzerinde yapılan testlerde yer aldı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim