• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

F-16 taşıyabilen helikopterde son aşama

F-16 taşıyabilen helikopterde son aşama
Uçan dev Chinook helikopterlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine katılması konusunda sona yaklaşıldı. ABD Kongresi satışa onay versi. Helikopterler F-16'yı taşıyacak güçte.

F-16 taşıyabilen helikopter pazarlığında son aşama

Uçan dev Chinook helikopterlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine katılması konusunda sona yaklaşıldı. ABD Kongresi satışa onay versi. Helikopterler F-16'yı taşıyacak güçte.

ABD Kongresi'nin satışa onay vermesinin ardından, iki taraf arasındaki görüşmeler hızlandı. Toplam 6 ya da 10 Chinook helikopterin alınması gündemde. Yaklaşık maliyet ise 1 milyar doları bulacak.

60 kişilik kapasitesi olan yük helikopterleri ayrıca çelik halatlarla bir F-16 savaş uçağını taşıyabilecek güçte. Helikopterler, mekanize araçları, top gibi silah sistemlerini nakledebiliyor. Chinook helikopterleri Yunanistan, İngiltere, İtalya ve Mısır gibi pek çok ülkenin ordusunda görev yapıyor. Türkiye'nin alacağı helikopterler hem Kara Kuvvetleri hem Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın hizmetine verilecek. TSK şimdiye kadar yük taşıma ihtiyacını Blackhawk ve Cougar helikopterleriyle sağlıyordu.

Türkiye, bu dev helikopter için ödeyeceği para karşılığında iş payı istiyor. Yani Türk savunma sanayii şirketlerine belli oranda iş verilmesi talep ediliyor. Tarafların, iş payının ne kadar olacağı konusunda görüş birliğine varmaya çalıştıkları ifade ediliyor.

Chinook'lar yük helikopterleri arasında efsanevi bir yere sahip. CH - 47S tipi Chinook model helikopterler ABD ordusu için ilk kez 1962'de üretildi. Her türlü iklim ve şartta, savaşta, afette muharip ve hayat kurtarıcı olarak görev yapıyor. Helikopterlerin, ABD ordusunda 2040'lara kadar görev yapması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim