• BIST 9548.09
  • Altın 2492.639
  • Dolar 32.5114
  • Euro 34.551
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Facebook fotoğraflardan tespit edecek

Facebook fotoğraflardan tespit edecek
Kısa bir süre önce 40 milyar fotoğraflık veri tabanı bulunan Face.com’u satın alan Facebook için, sokaktaki insanları profil fotoğraflarından tanıyacak bir kamera geliştirildi.

“Facedeals” adı verilen kamera, kullanıcıları Facebook sayfalarındaki fotoğrafları sayesinde tanıyacak ve girdikleri mağaza veya restoranda özel indirimden yararlanmalarını sağlayacak.

Uzmanların şüpheyle yaklaştığı Facedeals, sisteme dahil olmayı kabul eden Facebook kullanıcıları için girdikleri mekanlarda özel teklifler sunacak. ABD’nin Tennessee eyaletindeki Nashville kentinde bulunan Redpepper reklam ajansının geliştirdiği kamera, kısa bir süre önce test edilmeye başlandı.

Redpepper, Facedeals’a üye olan Facebook kullanıcılarının, müşterisi oldukları mekanlarda daha ucuza hizmet almalarını sağlamayı teklif ediyor. Şirket, şu ana kadar Facebook için geliştirdikleri kameranın altı işletmede kullanılmaya başlandığını belirtti. Bu mekanlar arasında bir striptiz kulubü ve bir fotoğraf stüdyosu bulunduğu ifade edildi.

Facebook’un ortak olmadığı Facedeals, müşteriler ve işletmeciler arasındaki iş ilişkisini güçlendirmeyi amaçlıyor.

DEV FOTOĞRAF KASASI

Facebook, birkaç ay önce İsrail’in Face.com şirketini satın almış ve 40 milyar profil fotoğrafına sahip olan sirketin veri bankasını sahiplenmişti. Facebook, bu fotoğrafların ne amaçla kullanılacağını açıklamamış, güvenlik uzmanları ise konuya endişeyle baktıklarını belirtmişti.

Facebook, 955 milyon kullanıcısına ait milyarlaca fotoğrafa sahip iken, Facedeals benzer bir sistemle Facebook kullanıcılarını gittikleri mekanlarda tespit etmeye başlayacak.

Facedeals’a üye olmak isteyen kullanıcılar, uygulamayı Facebook sayfalarından aktif hale getirebilecek.

Facedeals, kullanıcılar sayfalarına fotoğraf yükledikçe onların tüm görünümlerini kaydedecek ve gerçek hayattaki görünümlerini tüm dünyada tespit edebilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim