• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Facebook'u en çok Türk halkı kullanıyor

Facebook'u en çok Türk halkı kullanıyor
Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'nin Avrupa'da Facebook'u en çok kullanan ülke oluğunu söyledi.
Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'nin Avrupa'da Facebook'u en çok kullanan ülke oluğunu söyledi.  
 
Erkan, gazetecilere verilen iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 75 ile uzanan fiber ağ oluşturduklarını belirtti. 
 
Turkcell Superonline'nin 2008 yılından, bu yılın ilk çeyreğine kadar 1,8 milyar liralık yatırımla kendi altyapısını kurduğunu ifade eden Erkan, "32 bin kilometrelik fiber optik altyapıyla fiber interneti 12 ilde 1 milyon 400 bin hane ve iş yerinin kapısan kadar götürdük. Abone sayısımızı ise 464 bine çıkarttık" dedi. 
 
Erkan, Türkiye'deki internet kullanımının her geçen gün artttığına dikkati çerek şunları kaydetti: "BTK'nın açıkladığı 2013 yılı ilk çeyrek rakamlarına bakarsak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 büyümeyle 667 bin terabayt gibi bir rakamla karşılaşıyoruz. Bir ayda ortalama 32,5 saatimizi internette geçiriyoruz. Facebook kullanımında Avrupa'nın 1, dünyanın 6'ncı ülkesiyiz. Bu yoğun kullanım oranlarına karşılık Akamai İnternet Raporu'na göre Türkiye'de ortalama internet hızı 2,8 Mbps seviyesinde. Turkcel Superonline'ın sunduğu minimun hız ie ortalamanın yaklaşık 9 katıdır ." 
 
Konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Erkan, Turkcell Superonline'nin sunduğu fiber alt yapı olanaklarının, Adana'da tarım ve hayvancılıkta verimliliği arttıracak uygulamalar için gerekli temeli sağladığını dile getirdi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim