• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Facebook'un COO'su Vodafone'nun konuğu

Facebook'un COO'su Vodafone'nun konuğu
Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un COO’su Sheryl Sandberg, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda yürütülen CEO Club Toplantıları kapsamında İstanbul’a geldi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un COO’su (Chief Operating Officer) Sheryl Sandberg, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde ve Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda yürütülen CEO Club Toplantıları kapsamında düzenlenen özel bir buluşmanın konuğu olarak İstanbul’a geldi. 

General Electric Türkiye ve Doğan Egmont Yayıncılık’ın destek sponsorluğunda yapılan etkinlikte Sandberg,  “Kadınlar, İş ve Liderlik İsteği” konulu bir konuşma yaptı. Sandberg konuşmasında, kadınların iş dünyasında temsiliyetinin artırılmasına ışık tutacak tavsiyelerde bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, kadınların iş gücüne katılımının ekonomik büyüme ile doğrudan orantılı olduğunu vurgulayarak, “Bugün ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için verimlilik ve inovasyon kadar önemli bir diğer kavram, kadının ekonomiye katılımının artmasıdır. Vodafone Türkiye olarak kadınların gücüne teknolojiyle güç katıyoruz,  “Vodafone Önce Kadın” programımız ile kadınların iş hayatlarında mucizeler yaratmaları için onlara destek oluyoruz” dedi.

Kadının ekonomik ve sosyal yaşamda güçlü bir biçimde var olması amacıyla sosyal iş modeli olarak geçtiğimiz yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle “Vodafone Önce Kadın” programını hayata geçirdik. “Vodafone Önce Kadın” programı ile kadınların gücüne teknolojiyle güç katıyoruz, her gün yeni başarı hikâyeleri yaratıyoruz. Önce Kadın Destek Kampanyası ve Önce Kadın Girişimci Paketi ile kadınların teknolojiye erişimine destek olurken, Önce Kadın Bilgi Servisleri ile kişisel gelişimlerine de yardımcı oluyoruz. Teknolojide Kadın Hareketi ve Önce Kadın İlan Servisi ile ise ekonomik faaliyetlere katılımlarına destek veriyoruz” dedi.

“Kadınların iş dünyasında hak ettikleri yerlere gelmelerini desteklemeliyiz”

Kadınların işgücüne katılımının bugün ekonomik büyüme için en pratik ve en etkili çözümlerden biri olarak öne çıktığını belirten Gökhan Öğüt şöyle konuştu: “Ekonomik kalkınma için potansiyel çözüm yollarını çok uzakta aramamalıyız. Gelişmiş 20 ülkeye baktığımızda kadınların iş gücüne katılımı yaklaşık yüzde 51 seviyesinde. Türkiye’de ise bu oran yüzde 28. Sadece iş dünyası için değil; sağlıklı, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde de ana unsur kadın. Bugün ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için verimlilik ve inovasyon kadar önemli bir diğer kavram, kadının ekonomiye katılımının artmasıdır. Ancak iş dünyasında üst yönetimlere baktığımızda, kadın oranının çok düşük olduğunu görüyoruz. Bugün, istihdama kadın ve erkeğin eşit oranda katılması, bir akıllı ekonomi modeli olarak benimsenmeli. Kadın ve erkeği rakip değil, birbirini bütünleyen unsurlar olarak görmeli ve stratejiler geliştirmeliyiz. İş dünyasında, biz erkek yöneticilere çok daha fazla sorumluluk düşüyor. Kadınların iş dünyasında hak ettikleri yerlere gelmelerini desteklemeli ve bunun önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalıyız. Daha üst pozisyonlara yükselmeleri için onları teşvik etmeliyiz.”

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim