• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

'FAI Diploması' sahipleri belli oldu

'FAI Diploması' sahipleri belli oldu
Hava sporları alanında verilen dünyanın en saygın ödüllerinden olan 'Uluslararası Hava Sporları Federasyonu Paul Tissandier Diploması'nı, Türkiye'den ilk kez iki isim almaya hak kazandı..
'FAI Diploması' sahipleri belli oldu
 
Türk Hava Kurumu'ndan alınan bilgiye göre, bu alanda yaptıkları çalışmalardan dolayı Burak Sportif Havacılık Kulübü kurucusu Erdoğan Menekşe ile Çankırı Yamaç Paraşüt ve Sportif Havacılık Kulübü Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Tekin, ''FAI Paul Tissandier Diploması''na layık görüldü. 
 
Federasyon tarafından her yıl verilen ''FAI Altın Madalyası'', ''Sabiha Gökçen Madalyası'', ''FAI Gümüş Madalyası'', ''Üstün Havacılık Diploması'', ''Paul Tissandier Diploması'' ve ''Onursal Grup Diplomaları'', özellikle sportif havacılık konularında sıra dışı projelerle çalışmalara katkıda bulunan kişilerin toplum tarafından daha yakından tanınabilmeleri için veriliyor. 
 
Türkiye'den ilk kez ''FAI Paul Tissandier Diploması''nı almaya hak kazanan Burak Sportif Havacılık Kulübü Kurucusu Erdoğan Menekşe, 48 yıldır havacılıkla ilgileniyor. 
 
Halen yamaç paraşütü sporuna devam eden Menekşe, 1963-1970 yıllarında 9 defa Türk Milli Paraşüt Takımı'nda görev yaparak, çeşitli dereceler elde etti. Havacılık alanında bir çok öğrenci yetiştiren Erdoğan Menekşe, 1997 yılında yapılan ve İzmir'de tamamlanan 1. Dünya Hava Oyunları'ndaki ''Uzun Menzil Yarışması''nda altın madalya sahibi olurken, 1985 yılında da C-1F dalında üç dünya rekoru kırması sebebiyle Türk Hava Kurumu tarafından FAI'ye ''Paul Tissandier Diploması'' alması için önerildi. Menekşe, yapılan değerlendirme sonucunda bu diplomayı almaya layık görüldü. 
 
-TAHSİN TEKİN- 
 
Türkiye'nin ilk yamaç paraşütü pilotlarından biri olan Çankırı Yamaç Paraşütü ve Sportif Havacılık Kulübü'nün kurucu üyesi ve yönetim kurulu başkanı Tahsin Tekin ise özellikle yamaç paraşütü alanında yaptıkları ile kamuoyu tarafından tanınan isimlerden oldu. 
 
2008'den beri Çankırı'nın Bayramören ilçesinde düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası ön ayak yarışları ve Türkiye şampiyonasının organizatörlüğünü üstlenen Tekin, bu yıl yapılan Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası'nın Türkiye ayağının da organizasyonunu gerçekleştirdi. 
 
Yaklaşık 22 yıldır yamaç paraşütü sporunun içerisinde olduğunu kaydeden Tekin, şunları söyledi: 
 
''Uluslararası havacılık federasyonundan böyle bir ödül almaktan mutluluk ve onur duydum. Bu sporun ülkemizde yayılması için mütevazı çalışmalarım olmuştur. Bu kapsamda da Çankırı Havacılık Kulübü'nü kurdum. Bölgemizde bu sporun yaygınlaşması için ve halka sevdirilmesi için yamaç paraşütü eğitimleri düzenledik. Bir çok genç bu eğitimler sonucunda yamaç paraşütü sporu ile uğraşmaya başladı. Bölgede yamaç paraşütüne olan ilgi arttı. Yamaç paraşütü festivalleri ve uluslararası yarışmalar düzenledik. Bu yıl da son olarak dünyanın en prestijli yamaç paraşütü yarışması olan Dünya Kupası'nın bir ayağının Türkiye'de yapılmasını sağladık.'' 
 
Yamaç paraşütünün Türkiye'de yeni gelişen bir spor olduğunu ifade eden Tahsin Tekin, ''Yamaç paraşütü Türkiye'de bir ivme kazanarak, gelişimine devam etmektedir. Bu kapsamdaki çalışmalarım ileri ki yıllarda da devam edecektir. Halen Türkiye'nin en eski yamaç paraşütü pilotlarından biriyim. Aktif olarak da bu spora devam etmekteyim. Bu ödül nedeniyle FAI yetkililerine ve ülkemizdeki FAI temsilcisi Türk Hava Kurumu'na teşekkür ediyorum. Bu alanda verilen ödülü Türkiye'ye getiren iki isimden biri olmak mutluluk verici'' ifadelerini kullandı. 
 
Bayramören'de 3 yıl gibi kısa bir sürede Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası organizasyonu gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Tekin, ''Bölgenin yamaç paraşütü potansiyelini ortaya koyacak çalışmalarımız devam etmektedir. Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olan Işık Dağı'nın, yamaç paraşütüne ve turizme açılması konusunda çalışmalar sürüyor'' dedi. 
 
Erdoğan Menekşe ve Tahsin Tekin, ödüllerini 13 Ekim'de düzenlenecek törenle alacak.  
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim