• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Fatsa Limanı için çalışmalar başladı

Fatsa Limanı için çalışmalar başladı
Fatsa'ya yapılması planlanan vebüyük gemilerin yük alıp, indirebilecekleri ve turizm amaçlı bir liman için çalışmalar başladı

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hamdi Yıldırım ile birlikte Fatsa'ya yapılması planlanan yüksek tonajlı yük gemilerin yanaşabileceği liman yeri ile ilgili incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Şener ve Yıldırım, fikir alış verişinde bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hamdi Yıldırım,Ordu'ya çok önemli yatırımlar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Liman projesini de hayata geçirmek istediklerini ifade eden Yıldırım, "Liman projemiz ile ilgili inceleme yaparak neler yapabileceğimizi yerinde görmek için geldik. Büyük gemilerin yük alıp, indirebilecekleri ve turizm amaçlı bir liman yapmayı planlıyoruz. Çalışmalara başladık" dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan şener ise Fatsa'ya yapılacak liman projesini yerinde incelediklerini belirterek, şunları dile getirdi:

"Projeyi yerinde inceleyerek planlamasını gerçekleştiriyoruz. Liman projesi Ordu'nun hem turizmine hem de ticaretine hizmet edecek. Şu anda ilimize üç bin tonluk gemiler yanaşırken, 10 bin ve üstündeki gemilerin de yük alıp indirmesine imkan verecek büyüklükte bir liman planlıyoruz. Bu sadece Ordu'ya değil, İç Anadolu'nun da dünyaya açılan kapısı olacak. İç Anadolu şehirleri ihracatlarını sadece bir kaç yüz kilometre uzaklıktaki Ordu limanında gerçekleştirecek. Ordu ekonomisine bu liman büyük katkı sağlayacak. Liman yatırımında desteklerini esirgemeyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a teşekkür ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim