• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Fatsa'da, Dolunay Kavşağı'nın yeri değişecek

Fatsa'da, Dolunay Kavşağı'nın yeri değişecek
Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, ‘ölüm kavşağı’ olarak bilinen Dolunay Kavşağı’nın yerinin değiştirilmesi ile ilgili bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, 'ölüm kavşağı' olarak bilinen Dolunay Kavşağı'nın yerinin değiştirilmesi ile ilgili bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

En son bir hafta önce lise öğrencisi Şeyma Beşik'in trafik kazasında hayatını kaybetmesinden sonra mahalle sakinleri Dolunay Kavşağı'nda eylem yapmış ve burada bir düzenleme yapılmasını talep etmiştiler.

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü üst düzey yetkilileri olay mahallinde Dolunay Kavşağı ile ilgili Kaymakam Bekir Atmaca ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan'ın da katıldığı bir inceleme gerçekleştirdiler. Yapılan inceleme sonrası Kaymak Bekir Atmaca yapılacak çalışma ile ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi.

Dolunay Kavşağı'nın Karadeniz Sahil Yolu ile birlikte hizmete açıldığını belirten Kaymakam Bekir Atmaca, "O günden bugüne bu noktada maddi hasarlı yaralamalı ve ölümlü trafik kazaları meydana gelmekte ve bu anlamda vatandaşlarımız ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Onunla ilgili biz geçmiş yıllarda olduğu gibi gerekli çalışma yapılabilmesi için gerekli yazışmalarda bulunduk. Hız azaltıcı, radar sistemini koymamıza rağmen yine de kazaların meydana geldiğini gördük. Bunun yerine vatandaşlarımızın özellikle yaz aylarında karşıdan karşıya geçmeleri bir sıkıntı şeklinde gördük ve çok ciddi bir trafik akışının da olduğu tespit ettikten sonra mevcut kavşağın olduğu yer ile ilgili nasıl bir çözüm bulabiliriz onun üzerinde çalışma yaptık. Bununla ilgili yapılacak olan çözüm şudur: Birincisi buraya bir ışık olması gerekiyor ancak mevcut kavşağın olduğu yer hem viraj olması hem de geriden geldiği zaman görüş mesafesinin kısa olmasından dolayı ışık konma imkanı bulunmamaktadır onun yerine daha uygun bir yere kavşağın çekilmesi ve ışıklı bir kavşak haline getirilmesi dolayısıyla vatandaşlarımızın hem de oradaki araçların dönen araçların daha güvenli bir şekilde geçmesi için bir ışıkla kavşak yapılması zaruretinin olmuştur ve bununla ilgili kesin karar alındı" dedi.

"KAVŞAK ŞEHRE DOĞRU ALINACAK"

Mevcut kavşak yerinin değiştirileceğini ifade eden Kaymakam Atmaca, "Kavşak biraz daha şehre doğru alınacak uygun bir yere kavşak yapılacak ve oraya ışık konulacak, bunun dışında karayolunun her iki yani duble yolun ortasından geçen refüje de vatandaşın karşıdan karşıya geçmesini engel olacak şekilde tel örgülerle yani ferforjelerle vatandaşın karşıdan karşıya geçmesine engel olunacak ve bu şekilde vatandaşlarımız ışık olan yerdeki yaya geçidinden karşıya geçecek ve orada bulunan mevcut üst geçit kavşak yapıldıktan sonra daha uygun bir yere taşınacak yani biraz daha Dolunay'a doğru çekilebilir ve üst geçidi kullanmak isteyen vatandaşlarımız da bu üst geçidi kullanabilecekler. Bu işler teknik işler dolayısıyla karayolları bir plan proje yapıyor. Yolun geçeceği yerler yeniden çizimi yapılıyor. Mimarlıkla ilgili kısmını zaten belediye hemen halledecek ve yol gerekli genişleme yapılacak şekilde tasarlandıktan sonra kavşak yapılacak ve daha sonra ışık sistemi getirilecek. Tabi ki bu bir ihale süreci gerektiriyor. Hemen bugün yarın olacak bir şey değil ama bir an önce yapılması için biz bütün gücümüzü kullanarak inşallah en kısa zamanda orayla ilgili çalışmalar başlatılacak" diye konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim