• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Federasyon'dan 'Sadabat' açıklaması

Federasyon'dan 'Sadabat' açıklaması
Denizcilik Federasyonu, 15.03.2014 tarihinde İDO'nun 'Sadabat' adlı arabalı vapurunda yaşanan kaza sonucu Ece Su Yılmaz'ın hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama yaptı.

15.03.2014 tarihinde İDO'nun 'Sadabat' adlı arabalı vapurunda yaşanan kaza sonucu Ece Su Yılmaz'ın hayatını kaybetmesine ilişkin Denizcilik Federasyonu'ndan açıklama geldi.

Denizcilik Federasyonu'nun 15.03.2014 günü İDO’nun (İstanbul Deniz Otobüsleri)
donatanı olduğu “Sadabat” isimli gemide yaşanan elim kaza sonucu hayatını kaybeden Ece Su Yılmaz'a Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır, yaralananlara ise acil şifalar dilediği açıklamasında şöyle denildi: "Bu olaydan dolayı Denizcilik Federasyonu bünyesinde bulunan tüm derneklerin üyeleri büyük üzüntü içerisindedir. Maalesef hiçbir şey Ece Su Yılmaz’ı geri getiremeyecek ve
sevenlerinin acısını gideremeyecektir.
Yargıya intikal etmiş bu kazanın her yönüyle incelenmesi ve başka acılar yaşanmaması için, nedenleri ile ilgili araştırmanın doğru yapılması en önde gelen temennimizdir.
Denizciliğin can ve mal kayıpları olmadan, çevreye duyarlı bir şekilde yapılabilmesi için çalışmalar yapan Federasyonumuz, tüm üyelerinin mesleki bilgi ve tecrübeleri ile lazım gelen her aşamada katkı yapmaya hazırdır.
Denizcilik Federasyonu'nun kuruluş amaçlarından birinin de, Türk denizciliğinin, ulusal ve uluslararası alanda, yüksek emniyet ve güvenlik standartlarına ulaştırılması için gereken şekilde yapılandırılması ve bunun sürdürülmesi için tam bir bilimsel tarafsızlık ve mesleki etik ilkeleri doğrultusunda çalışmak olduğunu vurgulamak isteriz.
Kaza ile ilgili olarak mahkemeye verdiği ifadede, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği üyesi ve İDO Gemi Kaptanları ve Başmühendisleri Derneği Başkanı da olan Sadabat gemisi kaptanı Erkan Atalay İm üzüntüsünü; “Şu anda kendi canımı verip çocuğu geri getirmek isterdim” şeklinde ifade etmiştir. Bir gemi kaptanının bundan farklı vicdani bir duruş sergilemesi beklenemez.
Cezai açıdan Türk Mahkemeleri, konuyu inceleyerek sorumluları tespit edeceklerdir.
Ayrıca kamuoyumuzun adli ve idari makamların açıklamaları haricinde bilgilere itibar
etmemelerini rica ederiz.
Deniz ulaşımının her şeye rağmen en güvenli ulaşım yolu olduğunu, Türk’ün milli ülküsü olan denizciliğimizi yüceltecek her türlü desteğe hazır olduğumuzu kamuoyunun bilmesini dileriz."
 
Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu

www.ulasimonline.com
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim