• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Fenerburnu Balıkçı Barınağı'na ortak tepki

Fenerburnu Balıkçı Barınağı'na ortak tepki
İzmir Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çeşme Fenerburnu Balıkçı Barınağı ve Rıhtım Projesi, tepki çekti. AK Parti ve CHP'liler, askıya çıkan ÇED raporuna, birlikte itiraz edecek.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı DHL İnşaatı Genel Müdürlüğü İzmir Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çeşme Fenerburnu Balıkçı Barınağı ve Rıhtım Projesi, tepki çekti. AK Parti ve CHP'liler, askıya çıkan ÇED raporuna, birlikte itiraz edecek.

12 milyon lira bedelli, 170- 200 adet muhtelif boyda balıkçı teknesi düşünülerek hazırlanan Fenerburnu Balıkçı Barınağı ve Rıhtım Projesi'nin, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu askıya çıktı. 30 günlük itiraz süresinin dolmasına sayı günler kala, AK Parti ve CHP'nin Çeşme'de önde gelen isimlerinden itiraz sesleri yükseldi. AK Parti'li Çeşme Belediye Meclis üyesi Hüseyin Boyacı ile CHP'li üye Hakan Kerman, 'Fener Koyu Çeşme'de, başka da Çeşme yok' sloganıyla imza kampanyası başlattı. Boyacı ve Kerman amaçlarının partilerüstü bir dayanışma göstererek, yaşadıkları beldeye sahip çıkmak olduğunu söyledi.

BALIKÇI BARINAĞI DEĞİL, EGE TROL BALIKÇI LİMANI

"Çeşme Fenerburnu balıkçı barınağı, ilçe merkez balıkçılarının, tur teknelerinin haklı ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak barınak talepleri için 1985'te gündeme gelmişti. Oysa bugün Ege açık deniz balıkçılarının, trol ve gırgırların lojistik balıkçı limanı olarak karşımıza çıktı. Yapılmak istenen barınak değil, Ege denizinde avlanan yüksek tonajda balıkçı gemilerinin limanıdır. Çeşme turizminin ve doğasının geleceğini tehdit eden devasa boyuttadır. Bu nedenle partiler üstü konsensus ile değerlendirilmesi, tüm ilgili ve sorumluların bir kez daha düşünmesi ve tartışması gereken, artık sadece balıkçıların değil, Çeşme'nin ve turizminin geleceğinin ortak sorunudur. Çeşme'nin merkezinde turizme ayrılmış tek alanın hemen önünde ve merkezdeki iki plajdan büyüğünün burnunun dibinde, tonlarca taş dolgu ve beton ile denizden doldurularak kazanılacak alan üzerinde liman yapmayı gelecek kuşaklara anlatamayız. Kuzeyden esen rüzgarlara açık güzelim Fener koyu plajında kirlenmenin temel sorumlusu olacak bu trol limanı, koyu 5- 10 yıl içinde bataklığa dönüştürebilecektir."

Fenerburnu projesine dahil edilen troller için alternatif iki seçenek bulunduğunu savunan Hüseyin Boyacı, "Bunlardan bir tanesi Gerence Körfezi, diğeri de Alaçatı Mersinli Koyu'ndan sonra gelen Zeytineli Köyü Körfezi" diye konuştu.

SESSİZ KALMAK İHANETİN PARÇASI OLMAKTIR

CHP'li Hakan Kerman da 'Hayır' kampanyasına tam destek verdiğini belirtti. Bu duruma sessiz kalmanın ihanetin bir parçası olmak anlamına geleceğini savunan Kerman, şöyle konuştu:

"Aklı selim hiç kimse bu işin yanında yer alamaz ve çoluğuna çocuğuna bunun hesabını veremez. O yüzden çok geç kalmadan bu yatırımdan vazgeçilmesini sağlamalıyız. Günlük tur teknelerimizin ve küçük balıkçılarımızın gerçekten çekek ve barınma problemi var ama bunun yeri Fenerburnu olamaz. Unutulmamalı ki Çeşme merkezde turistik tesis alanı kalan tek yerimiz Fenerburnu'dur. Önüne barınak adı altında gemi tamir ve bakım işlikleriyle, benzin istasyonuyla tam teşekküllü bir balıkçı limanının yapılması hiç bir akla ve mantığa sığmaz. Bu proje gerçekleşirse hakim kuzey rüzgarları ilk olarak bu plajı bitirecek. Bu şartlar altında siyaset üstü, hiç bir kişisel beklenti olmadan, kavga-polemik yapmadan Çeşme için, Çeşme'nin geleceği için birlik olmalı, tüm gücümüzle yapılmak istenen projeye karşı çıkmalıyız. Çeşme bizimdir, birilerine menfaat kazandırmak adına Çeşme'nin geleceğiyle oynayamaz."

Hüseyin Boyacı ile Hakan Kerman imza kampanyasının ardından, askıya çıkan projeye 16 Kasım Cuma günü toplu dilekçe ile itiraz edeceklerini söyledi.

Kampanya destek verenler

Kampanyanın önderliğini, geçen yerel seçimlerde AK Parti'den Çeşme belediye başkanlığı için aday adayı olan ama belediye meclis üyeliğine aday gösterilip seçilen Hüseyin Boyacı ile Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olup önümüzdeki yerel seçimlerde CHP'den belediye başkan aday adayı olacağını iki yıl önce deklare eden Hakan Kerman yapıyor. Kampanyaya AK Parti ilçe başkanı ve aynı zamanda Çeşme Belediye Meclisi üyesi Fatma Özen, Ak Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Cenger, Ak Parti Çeşme Belediye Meclisi üyeleri Faruk Ülgen ve Emin Yüce, Ak Parti Çeşme ilçe teşkilatı kurucu başkanı İlhan Ayyıldız, Ak Parti Çeşme Belediye Meclisi üyesi iken istifa edip son seçimlerde milletvekili aday adayı olan Bülent Tercan, Çeşme Belediye eski başkanlarından Nuri Ertan ve Saim Ertürk olmak üzere, çok sayıda CHP'li de destek veriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim