• BIST 9713.32
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Feribot şirketleri ağır zararlarla boğuşuyor

Feribot şirketleri ağır zararlarla boğuşuyor
Yunanistan ekonomisinin karmaşası, feribot sektöründe de sıkıntılara sebep oldu.

Feribot şirketleri ağır zararlarla boğuşuyor

Yunanistan ekonomisinin karmaşası, feribot sektöründe de sıkıntılara sebep oldu.

Anek Lines, Attica Group ve Minoan Lines gibi Ege adaları ağırlıklı seferleriyle tanınan öncü feribot şirketleri, yaz aylarının yüksek yolcu talebine rağmen ağır zararlarla boğuşuyor. 2009'a göre yüzde 40-50 artan yakıt fiyatları, işletme giderlerine ağır yansıdığı gibi, seyahat edenlerin azalması da olumsuzlukların başında geliyor. Gözlemciler, doların euro karşısında değer artışının bir diğer olumsuz etken oluşturduğunu belirtiyor. Feribot şirketleri, hükümet tarafından 2009 kârları üzerine ülkedeki ağır ekonomik kriz nedeniyle getirilmiş olan ek vergiden yakınıyorlar. Yeni vergiler nedeniyle Attica'nın ayrıca 2.8 milyon euro ve Minoan Lines'ın 1.1 milyon euro ödemesi gerekiyor.

Turizm sektörüne de darbe

Yükselen bunker-yakıt fiyatları nedeniyle Anek Lines'ın 16 milyon euro daha fazla ödeme yapmak zorunda kaldığı belirtilirken, ciroların derin kırmızı çizgiyi gösterdiği belirtiliyor. Filosunda 17 feribotun dışında kiralanmış feribotları da olan Anek'ten yapılan açıklamada, krizin turizme darbe indirdiği" belirtildi.

Çok kırıcı sayılan rekabetin bilet fiyatlarında büyük indirimlere neden olduğu hatırlatılıyor. Yunanistan-Adriyatik seferleriyle büyük bir paya sahip olan Attica Enterprises'ın zararının vergi öncesi 32 milyon euroya yükseldiği belirtilirken, iç pazarda 9 feribot şirketi bu yılın ilk yarısında yüzde 9 daha fazla sefer yaptı. Attina Enterprises, Yunanistan- Adriyatik hattındaki 5 superfast gemiyle yaptığı seferlerini 4'e indirdi. Grimaldi'nin satın aldığı Minoan Lines, yılın ilk 6 ayında, geçen yıla göre 5 milyon euro daha az vergi öncesi ciro sağlayarak 70.8 milyon euroda kaldı.

Kaynak: Referans Gazetesi

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim