• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Feribot yolcusuna Havabüs hizmeti başlıyor

Feribot yolcusuna Havabüs hizmeti başlıyor
Bursa, Bandırma ve Yalova'dan Yenikapı'ya gelen feribot yolcuları için yaz aylarında başlatılan 'İdobüs' seferlerini daha da geliştirecek yeni bir proje hayata geçiriliyor.

Feribot yolcusuna Havabüs hizmeti başlıyor

Bursa, Bandırma ve Yalova'dan Yenikapı'ya gelen feribot yolcuları için yaz aylarında başlatılan 'İdobüs' seferlerini daha da geliştirecek yeni bir proje hayata geçiriliyor.

İETT'nin üstleneceği yeni 'Havabüs' hizmeti deniz ve havayolunu entegre edecek. İETT'nin üstleneceği yeni 'Havabüs' hizmeti deniz ve havayolunu entegre edecek. İhaleyle kiralanacak 24 lüks otobüs, Yenikapı'ya gelecek yolcuları Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarına taşıyacak.

İETT, İDO'nun dış hat seferlerini kullanarak Yenikapı'ya gelen yolcuların şehir merkezlerine gidişlerini kolaylaştırmak için uygulamaya koyduğu İDOBÜS sistemini geliştirecek. 3 aylık yaz döneminde İDO'nun işletilmesini üstlendiği sistem yeni dönemde İETT tarafından denetlenecek. Sisteminin ulaştığı nokta sayısını artıracak İETT, deniz ve havayolunu birbirine entegre etmek için 'havabüs' uygulamasına başlayacak. İhale ile kiralanacak 24 lüks otobüs Yenikapı ile havalimanları arasında yolcu taşıyacak. Hatların blok olarak kiralanacağı ihalede muhammen bedel 12 milyon 880 bin tam bilet olarak belirlendi. İhale sonunda 10 yıllığına kiralanan otobüsün 6'sı Yenikapı İDO-Taksim, Taksim-Atatürk Havalimanı, Atatürk Havalimanı- Yenikapı İDO iskelesi arasında, diğer 6'sı Yenikapı İDO İskelesi, Atatürk Havalimanı-Taksim, Taksim-Yenikapı İDO İskelesi arasında, kalan 12 tanesi de Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, Taksim-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında yolcu taşıyacak.

Bu arada İstanbul kent içi ulaşımında hizmet veren İETT, filosuna 111 yeni otobüs katacak. Özelleştirilmesi ile gündeme gelen 141 yıllık kurum, 34'ü kiralama, 77'si özel halk otobüsü olarak filosuna katacağı 111 otobüsün bir kısmını mevcut hatlarda çalıştıracak bir kısmı için yeni hatlar oluşturacak. İETT hizmet verecek otobüsler için açacağı 4 ayrı ihaleden 50 milyon TL'ye yakın gelir elde etmeyi hedefliyor. Bu gelirle mevcut filodaki araçların yenilenmesinden yatırımların tamamlanmasına kadar birçok kalemde yürütülen projelere kaynak oluşturacak.

İETT ilk ihaleyi Anadolu yakasında hizmet verecek 25 çift katlı otobüs için yaptı. İhale sonunda 7 araç Tuzla-Kadıköy, 12 otobüs Şahinbey-Tepeüstü-Kabataş, 6 otobüs de Batı Ataşehir-Taksim arasında hizmet verecek. Kurumun kiralama yöntemi ile filosuna katacağı turistik otobüsler için açtığı ihale de tamamlandı. 1,8 milyon TL gelir beklenen ihaledeki 4 otobüs Sultanahmet- Taksim-Dolmabahçe-Sultanahmet arasında, 6'sı da Sultanahmet-Dolmabahçe-Beylerbeyi-Çamlıca-Taksim-Sultanahmet arasında çalışacak. İETT kiralama yöntemiyle Avrupa yakasında da 10 hatta çalıştırılmak üzere 52 adet çift katlı otobüsün kiralama yöntemine gidecek. İstanbul il sınırlarında özel halk otobüsü statüsünde çalıştırılması planlanan ihalede otobüslerin çalıştırılması için hazırlanan özel halk otobüsü yönerge kapsamında geçici çalışma ruhsatı verilecek. 52 otobüsün kiralama ihalesi ise bugün gerçekleştirilecek.

Genel Müdür Baraçlı, Taksim'de duvar boyadı

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürlüğü tarafından dün düzenlenecek kent içi ulaşımın sorunları ve çözüm yollarının ele alınacağı toplantı öncesi Genel Müdür Hayri Baraçlı, gençlerle birlikte duvar boyadı. Grafiti sanatçısı gençlerle birlikte Taksim Meydanı'nda kurulan stantı boyayan Baraçlı, Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul ulaşımını masaya yatıracaklarını söyledi. Grafiti sanatçıları ile birlikte boya kutularını eline alan Baraçlı, gençlerin çizdiği resimlerin içini boyadı. Yine meydanda oluşturulan şikayet panosundaki mesajları okuyan Baraçlı, toplantı hakkında bilgi verdi. İstanbul'un ulaşım sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm yollarıyla ilgili stratejiler belirlemek için 'Toplu Ulaşım Haftası' adı altında bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini belirten Baraçlı, "Amacımız toplu ulaşımı yaygınlaştırmak ve bunu İstanbullulara sevdirmek." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim