• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Ferrari’ye de parça üretmeye başladı

Ferrari’ye de parça üretmeye başladı
Müşterileri arasında Avrupa’da Mercedes–Benz, Volvo, Renault, Peugeot, Amerika’da da Ford, Chrysler ve General Motors bulunan Supsan, Aston Martin ve Porsche’nin de tedarikçisi oldu.

Ferrari’ye de parça üretmeye başladı

Müşterileri arasında Avrupa’da Mercedes–Benz, Volvo, Renault, Peugeot, Amerika’da da Ford, Chrysler ve General Motors bulunan Supsan, Aston Martin ve Porsche’nin de tedarikçisi oldu.

Supsan Motor Supapları Sanayi ve Ticaret AŞ Ticari Birimler Grup Müdürü Atakan Yıldırım Audi, Ferrari ve Mercedes’in denetimlerinden başarıyla geçtiklerini belirterek, Aston Martin ve Porsche’nin de tedarikçisi olduklarını, ürettikleri subapların Porsche’nin 911, 996 ve Boxster modellerindeki 2.5, 2.7 ve 4.5 litrelik motorlarında kullanılacağını bildirdi.

Kendileri açısından 2011 yılının başarılı geçtiğini ifade eden Yıldırım, 7.3 milyon adet supap satışı ve 3.7 milyon adetlik supap ihracatıyla rekor kırdıklarını, supap harici ürünlerde de cirolarını 2,2 milyon dolara çıkardıklarını ve bu alanda tüm yılların rekoruna imza attıklarını söyledi.

İhracatlarının büyük bölümünü İtalya, Almanya, Fransa ve Amerika’ya yaptıklarını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Supap harici yedek parça satışlarımız da var. Bunlarda da 2.2 milyon dolarlık ciro yaptık, bu da bizim için bir rekor oldu. Aston Martin ve Porsche’nin tedarikçisi olarak seçildik. Bu bizim için büyük bir başarıdır. 2012 yılı itibariyle 2 firmanın ürünlerini fabrikalarına göndermeye başladık. Aston Martin’in motoru Köln’de üretiliyor, oraya gönderiyoruz. Porche’nin fabrikası da Almanya’da.”

Sanayi sitesi bazında son yıllarda yaptıkları çalışmaların meyvelerini görmeye başladıklarını dile getiren Yıldırım, yedek parça satış adetlerinde artış olduğunu, son 7 yılda üst üste artan bir satış grafiğiyle geçen yılı başarılı şekilde tamamladıklarını kaydetti.

Türkiye’de birçok motor üreticisi bulunduğuna, ancak üçünün ana üretici olduğuna işaret eden Yıldırım, Renault, Ford ve Türk Traktör’ün ürünlerini sağladıklarını, Avrupa’da ise en büyük müşterilerinin FIAT ile İtalya olduğunu söyledi.

Ferrari’nin de yeni motorunun supapları Supsan’dan

Yıldırım, Supsan’ın hedeflerine ilişkin ise şunları söyledi:
“Adet büyümemizi devam ettirmek istiyoruz. 2011 yılında Ferrari denetimi geçirmiştik, onun da yeni motorunun tedarikçisi seçildik. Onun öncelikle numune üretimleri, motor test onayları gerekiyor. Onlardan sonra, 2012 yılının sonlarına doğru motor üretimleri başlayacak.

Bir diğer gelişme de Rusya’da Renault ile ortak olan AvtoVAZ’ın 1.6 litre, 16 supaplı K4 motoru için tedarikçi seçilmemiz. Rusya’ya da ihracatımız olacak. Büyümeye devam ediyoruz, fırsatları değerlendireceğiz. Yedek parçada, supap ve supap harici ürünlerimizde de ustalarımıza çözüm ortağı olma yolunda çalışmalarımız devam edecek.”

Yıldırım, Avrupa’da 400 milyon adetlik bir supap pazarı bulunduğunu vurgulayarak, kendi kapasitelerinin 10 milyon adet olduğunu, dünyadaki rakiplerinin çok büyük tedarikçiler olduğunu, 40 yıllık tecrübe, kalite, zamanında sevkiyat ve fiyat avantajıyla rekabet ettiklerini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim