• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Ferrari’ye “Yılın Performans Motoru” ödülü

Ferrari’ye “Yılın Performans Motoru” ödülü
Ferrari’nin 4.5 litrelik V8 yapılı atmosferik motoru, 2012 Uluslararası Yılın Motoru yarışmasında “Yılın En İyi Performans Motoru” ödülüne layık görüldü.

Ferrari’ye “Yılın Performans Motoru” ödülü

Ferrari’nin 4.5 litrelik V8 yapılı atmosferik motoru, 2012 Uluslararası Yılın Motoru yarışmasında “Yılın En İyi Performans Motoru” ödülüne layık görüldü.

Geçtiğimiz yılda aynı ödülü kazanma başarısını gösteren Ferrari’nin litre başına 127 HP güç üretimi sunabilen V8 motoru, 570 HP güç ve 540 Nm’lik maksimum torkuyla sıra dışı performans verilerine imza atılmasına yardımcı oluyor.
 
Aralarında auto motor & sport Genel Yayın Yönetmeni Halit Bolkan ve Otohaber Yazı İşleri Müdürü Volkan Demirkuşak gibi 2 Türk jüri üyenin de yer aldığı Uluslararası Yılın Motoru yarışmasında çok sayıda rakibini geride bırakan Ferrari’nin performans abidesi, aynı zamanda 4.0 litre üstü kategorisinde de yılın en iyi motoru unvanına da sahip olmayı başardı.
 
Ferrari’nin arkadan itişli ve orta-arka motorlu spor otomobil serisinin evrimini simgeleyen yeni modeli Ferrari 458 Italia ve 458 Spider modellerinde görev yapan 4.5 litrelik V8 motor, 35 ülkeden gelen uzman otomotiv gazetecilerden oluşan EOTY (Engine Of The Year) jürisi tarafından “Yılın En İyi Performans Motoru” seçildi. “En İyi Performans Otomobili” dahil olmak üzere bugüne kadar 40’tan fazla uluslararası ödül kazanan Ferrari 458 Italia ve 458 Spider modellerinde kullanılan atmosferik yapılı V8 motor, 570 HP güç ve 540 Nm tork üretmesiyle dikkat çekiyor.
 
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ferrari Motor Departmanı Başkanı Jean Jacques; “Bu kadar güçlü rakiplere karşı bu önemli iki unvanı kazanmak doğal olarak büyük bir onurdur; ancak, daha da önemlisi, bu durum sadece teknik uzmanlık değil, aynı zamanda gerçek dünyada sürüş keyfi açısından Ferrari’nin motor tasarımı konusundaki uzmanlığının eşsiz olduğunun kanıtıdır” dedi.
 
Aralarında Auto Motor & Sport Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Halit Bolkan ve Otohaber MMP Yazı İşleri Müdürü Volkan Demirkuşak gibi 2 Türk jüri üyenin de yer aldığı “Uluslararası Yılın Motoru” yarışmasında çok sayıda rakibini geride bırakan Ferrari’nin performans abidesi, aynı zamanda 4.0 litre üstü kategorisinde de yılın en iyi motoru unvanına da bir kez daha sahip olmayı başardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim