• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Festivalde, Deniz Kültürü Paneli yapıldı

Festivalde, Deniz Kültürü Paneli yapıldı
22 Eylül tarihinde İzmir'de start alan Ulaştırma Bakanlığı'nın himayesinde Deniz Kültürü Derneği'nce düzenlenen ‘3. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali, İstanbul Sarayburnu’nda başladı.

Festivalde, Deniz Kültürü Paneli yapıldı

22 Eylül tarihinde İzmir'de start alan Ulaştırma Bakanlığı'nın himayesinde  Deniz Kültürü Derneği'nce düzenlenen ‘3. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali, İstanbul Sarayburnu’nda başladı.

Sarayburnu Limanı’nda gerçekleşen açılış töreninin ardından panel yöneticiliğini Deniz Kültürü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şen'in üstlendiği "Deniz Kültürü" paneli düzenlendi. Panele Kaptan Couesteau'nun ekip şefi Andre Laban, Kaptan Couesteau'nun kameramanı Bernard Delemotte, Fransa Festival Başkanı Jean Claude Eugene, Televizyoncu Handan Güçyılmaz Günay, Cinesubmarino Realsociedad Francisco Javier Pizarro Asenjo ve Bahçeşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Kumrular konuşmacı olarak katıldı. Kaptan Couesteau'nun ekibinin yanı sıra düzenlenen panele yabancı konuklar, sektör temsilcileri ve çok sayıda izci öğrenci katıldı.

Kaptan Couesteau'nun kameramanı Bernard Delemotte, panelde yaptığı konuşmada Türkiye'yi çok sevdiğini ve panele katılan gençleri görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Gençlere denizi seçerek doğru bir tercih yaptıklarını söyleyen Delemotte, kendisinin de 7 yaşında denizi seçtiğini ve denize aşık olduğunu ifade etti. Fransa'dan selamlar getirdiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Fransa Festival Başkanı Jean Claude Eugene, panelde gençleri görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Sizler dünya denizciliğinin koruyucusu olacaksınız. Siz bizim yerimize geçerek toplum koruyucusu olacaksınız" dedi.

Cinesubmarino Realsociedad Francisco Javier Pizarro Asenjo, Deniz Kültürü Festivali'nde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak festivale katılmış olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve festivalin her geçen yıl daha da güzelleştiğini belirterek gençlere "Denizi çok sevin" dedi. Televizyoncu Handan Güçyılmaz Günay, kendisinin televizyoncu olmasının yanı sıra optimistci olduğunu belirterek, katıldığı Atlantik Geçme Yarışı'yla ilgili anılarından bahsetti. Gençlere seslenen Günay, "Denizi paylaşın. Dalgalara kapılın. Hiçbirşeyden korkmayın. Yeter ki istediğinizi iyi bilin" dedi. Bahçeşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Kumrular ise korsanlarla ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Haber ve Fotoğraflar: Merve KORKMAZ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim