• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Fethiye'de kruvaziyer liman araştırması

Fethiye'de kruvaziyer liman araştırması
Muğla'nın Fethiye ilçesine yapılması muhtemel kruvaziyer limanı hakkında araştırma yapılması için, finansmanı Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA) tarafından sağlanan proje başladı.

Muğla'nın Fethiye ilçesine yapılması muhtemel kruvaziyer limanı hakkında araştırma yapılması için, finansmanı Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA) tarafından sağlanan proje başladı. Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan araştırma projesi 19 Mayıs'ta tamamlanacak.
 
Fethiye kruvaziyer liman tartışmaları üzerine Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından yazılan projenin maliyeti 53 bin 200 TL. Maliyetinin tamamı GEKA tarafından karşılanacak araştırma projesinin ihalesi sonuçlandı. Ihaleyi Margen Kara ve Deniz Araştırmaları Eğitim Araştırma firması aldı. Üç aylık süresi olan sözleşmeye göre üç uzmandan oluşan ekip tarafından 19 Mayıs 2014 tarihinde sonuçlandırılacak. Proje dört ana faaliyetten oluşacak ve bu faaliyetler mühendislik, denizcilik ve turizm konularında uzman üç akademisyen tarafından gerçekleştirilecek. Araştırma ekibi Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Ulaştırma Işletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Hakkı Kişi, jeofizik mühendisi ve deniz bilimleri üzerine doktora yapmış olan Yrd. Doç. Dr. Ersel Zafer Oral ile turizm işletmeciliği ve pazarlama konusunda uzman olan Yrd. Doç. Yeşim Coşar'dan oluşuyor.
 
PROJE İLE NE YAPILACAK?
 
Proje kapsamında ilk faaliyet Fethiye ilçesinin kruvaziyer turizm potansiyelinin belirlenmesi olacak. Ikinci faaliyet ile de kruvaziyer limanının özelliklerinin ne olması gerektiği ortaya konulacak. Üçüncü faaliyet adımında kruvaziyer limanı pazarlama stratejisinin nasıl olması gerektiği ele alınacak. Dördüncü ve son aşamada ise tüm uzmanlar bir araya gelerek görüşlerini içeren sonuç raporunu yazacak.
 
Literatür taraması, saha ölçümleri, uzman görüşleri ile kapsamlı bir çalışma gerektiren proje sonucunda Fethiye'ye yapılacak kruvaziyer limanı hakkında olumlu veya olumsuz sayısal veriler ortaya çıkarılacak. Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası tarafından başta Muğla Valiliği, Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi olmak üzere tüm ilgili birimler ve kamuoyu ile paylaşılacak.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim