• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Fethiye'de turizm amaçlı gemi batırılacak

Fethiye'de turizm amaçlı gemi batırılacak
Fethiye'deki sualtı turizmini canlandırmak amaçlı yapay resif yapılmak üzere Fethiye' ye getirilen batık düzenlenen kokteyl ile kamuoyuna tanıtıldı.

Fethiye'deki sualtı turizmini canlandırmak amaçlı yapay resif yapılmak üzere Fethiye' ye getirilen batık düzenlenen kokteyl ile kamuoyuna tanıtıldı.

Fethiye Kaymakamlığına Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından hibe edilen SG-121 isimli Türk tipi Sahil Güvenlik gemisi önümüzdeki 10 gün içersinde batırılması planlanıyor. Fethiye Kaymakamı M. Ali Karatekeli, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı askeri erkan, Deniz Ticaret Odası Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan ve oda üyeleri ile Fethiye'de ki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kokteylde batık basın mensuplarına ve kamuoyuna tanıtıldı. Batığın alınmasında ve Fethiye'ye getirilmesinde büyük çaba sarf eden Fethiye Kaymakamı M. Ali Karatekeli'ye

Deniz Ticaret Odası Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan tarafından bir teşekkür plaketi verildi.

Batık için düzenlenen kokteyl'de konuşma yapan Fethiye Sualtı Derneği Başkanı Mehtap Çelikok "Batığın batırılması ile ilgili 15 gündür yapılan çalışmalarda sona gelindi. Batık; deniz canlılarına ve dalgıçlara zarar verecek olan tüm maddelerden arındırıldı. Dalışa engel teşkil edilebilecek maddeler batıktan söküldü. İzocam, elyaf ve bakır kablolar gibi deniz yaşamına zarar verecek her türlü madde batıktan söküldü. Gemimiz batmaya hazır sadece hava koşullarına bakmaktayız. Kısmet olursa 10 gün içersinde batığımızı tespit ettiğimi yere batıracağız" dedi.

Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan da, "Öncelikle uzun süredir almaya uğraştığımız batığı almak için bize en büyük katkıyı ve desteği veren Sayın Kaymakamıma çok teşekkür ediyorum. Yine bize desteklerini esirgemeyen Sahil Güvenlik Komutanlığımıza emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Batığa hep birlikte bir isim vereceğiz" dedi.

Fethiye Kaymakamı M. Ali Karatekeli ise, "Hepinizin bildiği gibi Fethiye'de ki dalış turizminin geliştirilmesi ve turizm etkinliklerinin 12 aya yayılması için eksik olanlardan bir tanesi de batık eksiği idi. Bu konuda arkadaşların iletmesi ile gereken çalışmaları başlattık. Sahil Güvenlik Komutanlığımızda sağ olsun ellerinde ilk hurdaya çıkan gemiyi bize verdiler. En büyük gemilerden birisi olan 42 metrelik bu gemi aynı zamanda bölgede en büyük batık olacaktır. Emeği geçen ve gayreti gösteren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bir iki formaliteyi de yerine getirdikten sonra İnşallah batığı batıracağız. Bu işin başarılmasında herkes elini taşın altına koymuştur, çok teşekkür ederim" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim