• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Fethiye'ye kruvaziyer gemi iskelesi yapılmalı

Fethiye'ye kruvaziyer gemi iskelesi yapılmalı
Alternatif Turizm Etkinliklerinin Koordinasyonu ve Entegrasyonu Paneli Fethiye’de gerçekleştirildi.

Fethiye'ye kruvaziyer gemi iskelesi yapılmalı

Alternatif Turizm Etkinliklerinin Koordinasyonu ve Entegrasyonu Paneli Fethiye’de gerçekleştirildi.

Muğla Valiliği, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Fethiye Ticaret Odası Milli Prodüktivite Merkezi işbirliği ile Fethiye Şehit Fethibey İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen Alternatif Turizm Etkinliklerinin Koordinasyonu ve Entegrasyonu Paneli Fethiye’de gerçekleştirildi. Alternatif turizm seçeneklerinin konuşulduğu panelde öne çıkan beklenti turizmin çeşitlendirilmesi oldu.

Oturum Başkanlığı’nı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa’nın yaptığı panelde Fethiye’nin sahip olduğu alternatif turizm etkinlikleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Panelistler ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu, Muğla Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Metin Kozak, Turizm Uzmanı Zafer Cengiz, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Gülçin Güner ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nden Hikmet Selçuk oldu. Panelin açılış konuşmasını yapan Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli Fethiye’de de turizm için olması gerekenleri anlattı. Fethiye’nin 3 bin yıllık tarihi ve alternatif turizm için olanaklarına dikkat çeken Karatekeli “Fethiye’de maalesef imkanları harekete geçiremiyoruz. Yerel yönetimler ve mahalli idarelerin gücü buna yetmiyor. Genel yönetimde elinden geleni yapmaya çalışsa da Fethiye şuan tam potansiyeline ulaşamadı. Nitelikli otelleri arttırmamız lazım. Bunun için kamu kurumlarını şehir dışına çıkarırsak nitelikli oteller için önemli yerler kazanacağız. Fethiye Körfezi’nin temizlenmesi ilçemiz için önemli bir pozisyondadır. Yine Kruvaziyer Gemi İskelesi yapılmalıdır. Kayaköy’de her yıl 10 ev yıkılıyor. Burayı kaybetmekte olduğumuz önemli bir değer görüyoruz. Bunun yanında yine Babadağ yamaç paraşütü deyince akla gelen başka bir yer. Buradaki en büyük proje teleferiktir. Bunları düşünürken hiçbir adım atılmıyor sanmayın. İlçemize gelen bakanlar hep bu konularda çalışmalar yapmış ve takibini yapmaktadırlar” dedi. Ardından panele geçildi. Ali Boğa’nın turizm hakkında kısa açılış konuşmasının ardından ilk sözü Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu’na verdi.

Hayati Nizamoğlu yaptığı konuşmada alternatif turizme dikkat çekti. Turizmin güneş, kum, deniz’e sıkıştığını belirterek “Alternatif turizm oluşturmalıyız. Mısır, Tunus, Fas gibi ülkeler ucuz paketler başlattı. Güneş, deniz ve kum alternatiflerimiz çoğalıyor. Bu yüzden dikkatli olmalıyız. İlimiz yaklaşık 1 milyar dolar turizm geliri elde ediyor. Turizmi 12 aya yayamadığımız için ise kapalı dönemde 2 milyar dolar kaybediyoruz. 12 aya yayabilmek için bu alternatif turizme önem vermek zorundayız. 2010 yılında 2 milyon 300 bin turist geldi. Bunların bakınca 1 milyon 300 bini İngiliz olduğunu gördük. Bu kadar İngiliz gelmesi bizim turizmimiz içinde büyük risktir. Yarın İngiltere’de olabilecek bir kriz bizi de etkileyecek ve turizmi sekteye uğratacaktır. Alternatif turizmi arttırırsak 12 aya yayılınca turist portföyüde değişecektir” dedi.

Muğla Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Metin Kozak paneldeki konuşmasında uzun yıllardır Fethiye için incelemelerde bulunduğunu belirtti. Bunların içinde kongre turizmi üzerinde öncelikle durduklarını açıklayarak “Fethiye’de 2012 yılında önemli ulusal bir kongreye ev sahipliği yapacağız” dedi. Ülkemizdeki güneş, kum, deniz turizmi çok önemli bir yer tutuyor. Oysa bizden çok daha güçlü yerler var bu konuda. Yine kültür turizminde aynı şey geçerli. Yapılan araştırmalara göre ilerleyen yıllarda Akdeniz turizm özelliğinde gerileme görülecek. Gelecek yıl İran, Afganiastan, Pakistan gibi ülkelerde turizme dahil olacağı görülüyor” dedi. Panelde daha sonra Mahmut Evkuran Türkiye turizm stratejisini, Zafer Cengiz Yerel turizmde organizasyon etkinliğini, Hikmet Selçuk Fethiye’deki turizm potansiyelini, Gülçin Güner ise Alanya’daki tecrübelerini aktardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim