• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Fethiye'ye yeni bir marina daha yapılacak

Fethiye'ye yeni bir marina daha yapılacak
Fethiye'de Akmarin Marina tarafından yapılması planlanan yat limanı projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu halkın görüşüne açıldı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Akmarin Marina tarafından kurulması yapılacak yat limanı projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu halka açıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünü sitesinde yapılan açıklamaya göre halka açılan proje ile ilgili 10 Eylül 2015 tarihinde Halkın Katılım toplantısı düzenlenecek.

Akmarin Marina Yat Liman ve Turizm İşletmeciliği A.Ş., Muğla Fethiye ilçesine bağlı Karagözler Mahallesi'nde , 275 yat kapasiteli Akmarin Yat Limanı projesini hayata geçirecek. Akmarin Yat Limanı projesinin 2 yılda tamamlanması planlanıyor. 

Akmarin Yat Limanı projesi kapsamında dolgu ile kazanılan alan 3 bin 790 metrekare, yüzer dalgakıran ile kazanılacak alan 840 metrekare, yüzer iskeleler ile kazanılacak alan 2 bin 490 metrekare olacak.

Proje kapsamında limanı dalgalara karşı korumak için 1 adet yüzer dalgakıran, yatların bağlanması için yüzer iskeleler ve dolgu ile kazanılacak saha yanında mülkiyetlerde bulunan araziler üzerinde konumlandırılacak Yat Limanı tesisleri yer alacak.

Akmarin Yat Limanı projesinde toplam 440 metre uzunluğun tekne yanaşabilir yüzer iskele planlandı. İnşaatı 2 yıl sürecek olan Akmarin Yat Limanı projesinde limanın işletmesi 49 yıl boyunca yapılacak.

Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünü sitesindeyat limanı projesinin ÇED raroruyla ilgili  yapılan açıklamanın tamamında şu bilgiler veriliyor:

“MUĞLA ili FETHIYE ilçesi sınırları içerisinde AKMARİN MARİNA YAT LİMAN VE TURİZM İŞLETMECİLİĞİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan AKMARİN YAT LİMANI projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 10/09/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya MUĞLA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve MUĞLA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

Haber: Dilan Karaman/Deniz Haber Ajansı

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim