• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

FIATA'ya Türkiye damga vurdu

FIATA'ya Türkiye damga vurdu
FIATA Demiryolu Çalışma Grubu Toplantısı UIC (Uluslararası Demiryolları Birliği)’nin de katılımı ile 8-9 Mart 2012 tarihlerinde Macaristan’ın Sopron kentinde yapıldı.

FIATA'ya Türkiye damga vurdu

FIATA Demiryolu Çalışma Grubu Toplantısı UIC (Uluslararası Demiryolları Birliği)’nin de katılımı ile 8-9 Mart 2012 tarihlerinde Macaristan’ın Sopron kentinde yapıldı.

FIATA Demiryolu Çalışma Grubu’nda ülkemizi temsil eden UTİKAD Genel Sekreteri Hacer Uyarlar’ın da katıldığı toplantıda, Karadeniz platformunun kullanılmasıyla kombine taşımacılıkta yaşanan teknolojik gelişmeler, demiryolu limanları, Avrupa Demiryolu Politikasının güncellenmesi, demiryollarının serbestleştirilmesi gibi konular görüşüldü.Demiryollarının serbestleştirilmesinde özellikle Ukrayna’da yaşanan sorunlar dile getirildi.

Toplantıda, Türkiye’de demiryollarına yapılan yatırımlar ve özelleştirme süreciyle ilgili bilgi veren Hacer Uyarlar, konuyla ilgili sunum da yaptı. Demiryollarının yenilenmesi, ülkemizde kurulması planlanan lojistik merkezler, yüksek hızlı tren ve Marmaray Projesi gibi önemli yatırımları anlatan Uyarlar, ayrıca demiryollarının serbestleştirilmesi sürecine ilişkin yapılan çalışmalara değindi.

UTİKAD’ın demiryollarının serbestleştirilmesi sürecine verdiği destekten de bahseden Uyarlar, Demiryollarının özelleştirilmesiyle Türkiye’nin demiryollarındaki etkinliğinin ve yük akışlarının da hızlı bir şekilde artacağını belirtti. Uyarlar ayrıca, özelleştirmeyle gelecek yeni imkanların, Türkiye’nin merkezinde bulunduğu, doğu-batı ve kuzey-güney yönlerindeki ulaşım koridorlarının yeniden yapılandırılması açısından da büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Türkiye’de son dönemde demiryollarına ilişkin yapılan çalışmalar ve belirtilen görüşler, FIATA ve UIC temsilcileri tarafından büyük ilgi gördü.

Yapılan toplantıların ardından Çalışma Grubu Gysev Kargo Terminali’ni ziyaret etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim