• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Filipinler'de iki gemi çatıştı: 31 kişi öldü

Filipinler'de iki gemi çatıştı: 31 kişi öldü
Filipinler'in orta kesimindeki Cebu adası açıklarında dün akşam yolcu gemisi ile kargo gemisinin çarpışması sonucu ölü sayısının 31'e yükseldiği, 172 kişinin de halen kayıp olduğu bildirildi.

Filipinler'de feribot ve kargo gemisinin çatışması sonucu ölenlerin sayısı 31'e yükseldi. Sahil güvenlik ekipleri, kazada aralarında çocukların da bulunduğu 31 kişinin öldüğünü, 172 kişinin kayıp olduğunu ve 525 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Filipinler'in orta kesimindeki Cebu adası açıklarında yolcu gemisinin kargo gemisi ile çarpışması sonucu yüzlerce yolcunun kurtarıldığı bildirildi. Olay sonucu 31 kişi hayatını kaybetti.

Filipinler Sahil Güvenliği Tuğamiral Luis Tuason, çarpışmanın Cebu adasındaki Cebu şehri limanı yakınında yaşandığını söyledi. Yolcu gemisinde toplam 870 yolcu ve mürettebatın olduğu kaydedildi.

Tuğamiral Luis Tuason, kurtarma çalışmalarının sahil güvenlik ve donanma tarafından yapıldığını ve balıkçı gemilerinin de yardımcı olduğunu ifade etti.

MV St. Thomas Aquinas isimli geminin çarpışmadan sonra batmaya başladığı ve kaptanın gemiyi terk etme talimatı verdiği aktarıldı. Filipinler'in Cebu adasındaki Cebu şehri limanı açıklarında dün gece 21.00 civarı yolcu gemisi MV Saint Thomas Aquinas 1 ile kargo gemisi MV Sulpicio Express 7 çarpışmıştı. Çarpışma sonucu yolcu gemisi batarken, kargo gemisinde de iki büyük delik açıldı.

Yolcu gemisi, çarpışmadan saniyeler sonra Cebu şehrine bir kilometre uzaklıkta batmıştı. 900 kişi kapasiteli yolcu gemisinde toplam 870 yolcu bulunuyordu.. Çatışma sonrası yüzlerce yolcunun denize atlamak zorunda kaldığı ifade ediliyor.

 

filipincatisma1.jpg

 

filipincatisma2.jpg

 

filipincatisma3.jpg

 

filipincatisma4.jpg

 

filipincatisma5.jpg

 

st-thomas-of-aquinas-.jpg

sulpicio-express-siete.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim