• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

FiloTürk, araç takipte vites büyütecek

FiloTürk, araç takipte vites büyütecek
Türkiye’nin araç takip sektör lideri FiloTürk, uluslararası yatırım fonu Mediterra ile gerçekleştirilen stratejik ortaklık ile dünya çapında oyuncu olma yolunda önemli bir adım attı.

 

Gelişmiş ülkelerin yatırım yapma kararı aldığı en kritik 10 teknoloji arasında sayılan ve kullanıldığı her alanda önemli artı değerler yaratan araç takip sektörü Türkiye’de ve dünyada her geçen gün hızla büyüyor.
 
Türkiye’nin ilk mobil takip operatörü FiloTürk’ün kurucusu Mobiliz, gerçekleştirdiği hızlı büyüme ve sektörde imza attığı ilklerle uluslararası yatırımcıların dikkatini çekti. 20 yıllık teknoloji deneyimi ile sistemin geliştiricisi Mobiliz, uluslararası özel girişim fonu Mediterra ile ortaklık anlaşmasına imza atarak yeni bir dönem başlattı.
 
2018 yılında Türkiye’de 1,8 milyon araç takip edilecek!
 
Mobiliz Bilgi ve İletişim Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Levent Aydoğan, Mediterra ile imzaladıkları anlaşmanın sektördeki önemine dikkat çekerek,“ilk web tabanlı araç takip sistemini geliştirerek sektöre yön verdik. Kısa sürede yakaladığımız büyüme hızımız sayesinde de bir çok ödüle imza attık. Dünyanın önde gelen girişim fonlarından biri ile ortaklık imzalamak başarımızın bir göstergesi olsa gerek. Bu ortaklıkla birlikte yurt dışında hizmet vermeye başladığımız ülke sayısını da hızla arttıracağız. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Mediterra ile imzaladığımız ortaklık ile birlikte ciddi bir sermaye artışı da gerçekleşiyor. 500 bin TL olan sermayemiz, Mediterra ile ortak %50-%50 arttırılarak 12 milyon TL’nin üzerine çıkarılıyor. Sermaye artışıyla birlikte Ar-Ge ve pazarlama yatırımlarımız da artacak" dedi.
 
İmzalanan ortaklık anlaşması ile birlikte hedeflerinin ve pazar paylarının büyüyeceğini belirten Aydoğan; “Şu anda Türkiye’de toplam 16 milyon araç bulunuyor. Bugüne kadar sadece 400 bin civarında araca bu sistem takıldı. Pazarın büyüklüğüne bakıldığı zaman gelişmeye çok açık bir pazar. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre Türkiye, Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkelerinin başında gelecek. Bu anlaşmamızla birlikte arttırılacak Ar-Ge yatırımlarımız ile pazardaki liderliğimizi pekiştirecek teknolojik yeniliklere de hız vereceğiz. İlk hedefimiz önümüzdeki 5 yılda  500 bin araca ulaşmak” dedi. 
 
Levent Aydoğan, gelişmiş ülkelerin önemini uzun zaman önce farkettiği bu sistemlerin ülke ekonomisine olan büyük katkısının Türkiye’de de anlaşılmasını sağlayarak, sistemi irili ufaklı tüm işletmelerin yararına sunmak gibi önemli bir misyonla ilerlemenin mutluluğunu duyduklarını ifade etti.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim