• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

FiloTürk, araç takipte vites büyütecek

FiloTürk, araç takipte vites büyütecek
FiloTürk, uluslararası yatırım fonu Mediterra ile gerçekleştirilen stratejik ortaklıkla dünya çapında oyuncu olma yolunda önemli bir adım attı.

 

Gelişmiş ülkelerin yatırım yapma kararı aldığı en kritik 10 teknoloji arasında sayılan ve kullanıldığı her alanda önemli artı değerler yaratan araç takip sektörü, Türkiye’de ve dünyada her geçen gün hızla büyüyor. Türkiye’nin ilk mobil takip operatörü Filo- Türk’ün kurucusu Mobiliz, gerçekleştirdiği hızlı büyüme ve sektörde imza attığı ilklerle uluslararası yatırımcıların dikkatini çekti. 20 yıllık teknoloji deneyimiyle sistemin geliştiricisi Mobiliz, uluslararası özel girişim fonu Mediterra ile ortaklık anlaşmasına imza atarak yeni bir dönem başlattı.
 
AR -GE YATIRIMI ARTACAK
 
Mobiliz Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Müdürü Levent Aydoğan, Mediterra ile imzaladıkları anlaşmanın sektördeki önemine dikkat çekerek,”ilk web tabanlı araç takip sistemini geliştirerek sektöre yön verdik. Kısa sürede yakaladığımız büyüme hızımız sayesinde de birçok ödüle imza attık. Dünyanın önde gelen girişim fonlarından biri ile ortaklık imzalamak başarımızın bir göstergesi olsa gerek. Bu ortaklıkla birlikte yurt dışında hizmet vermeye başladığımız ülke sayısını da hızla artıracağız. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. 500 bin TL olan sermayemiz, Mediterra ile ortak yüzde 50-50 artırılarak 12 milyon TL’nin üzerine çıkarılıyor. Sermaye artışıyla birlikte Ar-Ge ve pazarlama yatırımlarımız da çoğalacak” dedi.
 
AMAÇ 500 BİN ARAÇ
 
İmzalanan ortaklık anlaşmasıyla birlikte pazar paylarının büyüyeceğini belirten Aydoğan, “Şu anda Türkiye’de toplam 16 milyon araç bulunuyor. Bugüne kadar sadece 400 bin civarında araca bu sistem takıldı. Pazarın büyüklüğüne bakıldığı zaman gelişmeye çok açık bir pazar. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre Türkiye, Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkelerinin başında gelecek. Bu anlaşmamızla birlikte artırılacak Ar-Ge yatırımlarımız ile pazardaki liderliğimizi pekiştirecek teknolojik yeniliklere de hız vereceğiz. İlk hedefimiz önümüzdeki beş yılda 500 bin araca ulaşmak” şeklinde konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim