• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Filyos Limanı YİD modeliyle 3 yıl içinde bitirilecek

Filyos Limanı YİD modeliyle 3 yıl içinde bitirilecek
Filyos Limanı’yla ilgili Kalkınma Bakan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan müjdeyi verdi. Liman YİD modaliyle 3 yıl içinde bitirilecek

Filyos Vadi Projesi kapsamında II. Abdülhamid'den bu yana konuşulan ve günümüze kadar gelen Filyos Limanı'yla ilgili Kalkınma Bakan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, 2014 yılı yatırım programına alınan ve ödeneği 140 Trilyon TL olduğunu ifade etti. Liman Projesi'nin sadece Karabük iline değil Zonguldak, Bartın'ın bölgesine de katkı sağlayacağını ifade eden Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Filyos Limanı'nın bundan önce Kamu İhale Kurumu'na (KİK) itirazlar edildiğini ve itirazların neticelenmesi sonucunda ihalenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından da bizzat takip edildiğini ifade etti.

Ceylan, Filyos Limanının takip ettiği konulardan biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sadece Karabük için değil bölgemiz için çok önemli bir liman. Daha önce o limanla ilgili bildiğiniz gibi yatırım programına almıştık. 2014 yılı yatırım programında var ve 140 Trilyon TL civarında da hazır ve ödeneği bulunmaktadır. İhalesi yapılmıştır. Ama bu Kamu İhale Kurumu'na (KİK) itirazlar söz konusuydu. O itirazlarda neticelenmiştir."

"LİMAN YAP-İŞLET MODELİYLE İHALEYE ÇIKACAK"

Kalkınma Bakan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, 2014 yatırım programına alınan Filyos Limanı'nın son aşamasına geldiğini ihaleden sonra yer teslimi ve ardından inşaatın başlanacağını kaydederek sözlerine şöyle devam etti; "Ulaştırma Bakanlığı bu ihale işlemlerini takip etmektedir. Bazı ek kararlar almak gerekiyormuş, o kararlar neticesinde inşallah ihale neticelenmiş olacak ve yer teslimiyle birlikte inşaat aşamasına geçilmiş olacak. Ümit ediyorum ki Filyos Limanı'nın 3 yıl önce tamamlanmasını hedefliyoruz. Filyos Limanı'nda ilk olarak alt yapı ve mendirekler yapılacak. Üst yapı dediğimiz liman işletmeciliğini yap-işlet modeliyle Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Yine bunu paralel bir biçimde üç yıl içinde bitirmeyi arzu etmekteyiz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim