• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Filyos Limanı'nın yapımına başlanacak

Filyos Limanı'nın yapımına başlanacak
Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, finansmanı AB'de Rumlar tarafından engelenen Filyos Projesi'nin merkezi bütçeyle hayata geçirilebileceği müjdesini verdi.

Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i makamında ziyaret ederek Filyos Projesi konusunda bilgiler verdi.

Filyos Projesi'nin bölge için çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, bölgenin Endüstri Bölgesi ilan edildiğini hatırlatarak, liman konusunda da çalışmaların tamamlandığı müjdesini verdi. Ceylan, Liman yapımında AB fonunu engelleyen Rum lobisi yerine B planı olarak merkezi bütçeyle de hayata geçebileceğini söyledi. Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ziyarette yaptığı konuşmada şöyle dedi; "Tüm kalkınma ajansımız merkez Zonguldak'ta kalkınma ajansımızın Batı KaradenizKalkınma Ajansının güzel bir çalışmaları var. Kalkınma ajansının yeni bir binaya taşındı ve bunun açılışını gerçekleştiremedik fakat onun açılışını gerçekleştireceğiz. Filyos Projesi tabi son derece bölgemiz açısından kalkınmasında ve gelişmesinde önemsediğimiz bir projedir. Sadece bölgemiz değil bütün Orta Anadolu açısından çok önemli bir projedir. Bildiğiniz tabi orada Filyos Projesi denildiği zaman öncelikle liman geliyor. Ardında endüstri bölgesi Bakanlar Kurulu tarafından ilan edildi. Orada da çok sayıda yatırımcımız yer tahsisi konusunda müracaat etmiş bulunmaktadır. Liman konusunda bütün çalışmalar tamamlandı. Ama finansmanı konusunda tabi Ulaştırma Bakanlığı Avrupa Birliği fonlarına müracaat ettiği bu noktada bu işler uzadı. Avrupa Birliği biraz zorluk çıkartıyor ve onu çözmenin gayreti içindeyiz. Çeşitli bakanlıklar olarak çalışıyoruz. Başta Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanlığı olmak üzere Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı olarak bu Avrupa Birliği hibe yardımını çıkarma sağlama konusunda ama özellikle Avrupa Birliği içinde de Rum kesiminden lobisinden kaynaklanan bir dirençle karşı karşıyız. Hükümetimiz başta Başbakanımız ve Bakanlarımız olmak üzere gayret ediyorlar. Ama illa da şart değil. Türkiye büyüdü ve büyük bir ülkedir. Biz Filyos gibi nice projeleri merkezi bütçeyle gerçekleştiriyoruz. Bizim B ve C planlarımız var" dedi.

Ziyaretten ötürü Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'a teşekkür eden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise; Özellikle Filyos Vadi Projesi ve Liman projesinde bize duyarlığından dolayı Karabük eski Milletvekilimiz ve dolayısıyla bugünkü Bakanlığımız çerçevesinde bölgemize vermiş olduğu desteklerden dolayı tekrar teşekkür ediyoruz. Tabi bu kadar bölgemizle ilgili ciddi ve önemli projeleri burada ilk ağızdan duymanın da bir mutluluğun içerisindeyiz. Biraz daha sabırla bölgemizdeki bu ciddi projeleri biz hayata geçireceğimizi, hükümetimize ve devletimize inancımızın tam olduğu noktası itibari ile bölgemiz Zonguldak, Bartın ve Karabük ekseninde önümüzdeki yıllarda güzel şeyler olacaktır. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim