• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Filyos Vadi Projesi kararı RG'de yayımlandı

Filyos Vadi Projesi kararı RG'de yayımlandı
Filyos Vasi Projesinin hayata geçmesi doğrultusunda alınan karar Resmi Gazetede yayımlandı. Böylece proje kapsamında ciddi bir adım daha atıldı.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun Zonguldak-Filyos Endüstri Bölgesi kurulması kararını değerlendirdi.
 
Filyos Vasi Projesinin hayata geçmesi doğrultusunda alınan bu kararı sevindirici bulduklarını ifade eden Başkan Gülşen, Filyos Endüstri Bölgesi resmen ilan edildiğini söyledi. Türkiye'de ilk defa karma endüstri bölgesi olarak Filyos'da ilan edildiğini belirten Başkan Gülşen şunları söyledi; "Fiyos Endüstri Bölgesi 17 Temmuz 2012 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararının ardından 8 Eylül 2012 tarihinde de karar Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Filyos Endüstri Bölgesi koordinatlarıyla beraber ilan edilmiştir. Bunu anlamı şudur; burada Filyos Projesi kapsamında ciddi bir adım atılmıştır. ve Türkiye'de ilk defa bir sanayi açısından karma Endüstri bölgesi Filyos'ta ilan edilmiş oluyor. Liman projemizin de yılbaşından sonra ihaleye çıkarılması konusunu bakanlık ve milletvekillerimiz nezlinde çalışmaları biz yerel yönetimler olarak takip ediyoruz. Aldığımız bilgi doğrultusunda 300 milyon Euro'luk Avrupa Birliği hibesi Filyos Liman Projesinde kullandırılması söz konusu. Ancak başka yatırımlar için de bu hibe istenmekte. İnşallah Bakanlığımız bu hibeyi Filyos Liman ihalesinde kullanır. Bir an önce bu ihalenin gerçekleştirilmesini umut ediyoruz."
 
Başkan Gülşen sürecin kolay olmadığını, alt yapı çalışmalarının olduğunu, kendisinin, Kaymakamlığın ve Valiliğin bu süreci yakından takip ettiğini ve gayretler ortaya konduğunu söyledi. Filyos Projesi süreci adım adım devam ettiğini ifade eden Başkan Gülşen; "Bölgemiz bu projeyle Türkiye'de gelecek vaat eden bir yerleşim yeri olacaktır. Filyos Endüstri Bölgesi ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun."diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim