• BIST 9475.08
  • Altın 2503.661
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8005
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Filyos'a termik santral yapılmayacak

Filyos'a termik santral yapılmayacak
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Belde Belediye Başkanı Ömer Ünal, gündemlerinde Filyos beldesine yapılacak termik santral olmadığını açıkladı.

Filyos'a termik santral yapılması söz konusu değil

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Belde Belediye Başkanı Ömer Ünal, gündemlerinde Filyos beldesine yapılacak termik santral olmadığını açıkladı.

Amasra'ya yapılması iptal edildikten sonra, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yapmış olduğu açıklamalar sonrası, termik santralin Filyos Vadisi alanına kaydırılması söylemlerinin gündeme gelmesi üzerine, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, bir kaşık suda fırtına çıkaranların olduğunu belirterek, böyle bir santralin Filyos'a yapılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Ünal, "Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın'ın belediye başkanıdır. Filyos'a termik santralinin yapılıp yapılmaması konusunda da Bartın belediye başkanın herhangi bir değeri olamaz. Çünkü Filyos projesi büyük bir projedir. Son günlerde de bu olay özellikle siyasiler ve bazı toplum kuruluşları tarafından kullanılmaya başlandı. Ancak ben kendilerine soruyorum? Kulaktan dolma bilgilerle siyaset yapılmaz. Şu ana kadar burada, 'termik santral yapacak' diyen yok, yapacak olan insan yok, ama insanlar bir kaşık suda fırtına koparıyorlar. Devletin herhangi bir kararı da yoktur. İnsanlar kendi kendine buraya termik santral yapılmasın diyor. Yıllardan beri Filyos projesi diye durduk, bu Filyos projesine bir şey yapılacaksa böyle bir şey gündemde yok zaten, demir-çelik yapılmayacak termik santral yapılmayacak ne yapılacak buraya çiçek mi dikeceğiz bunu da bazılarına sormamız gerekiyor. 25 milyon tonluk liman yapacağız. Bu limandan çiçek ihracatı mı yapacağız. Filyos'ta insanlar işsizlikten kırılıyor. Onun için bizim bazı çalışmaları yapmamız lazım, boş olan insanlar günlerini geçirmek için, internet sayfalarında, gazete köşelerinde, bu şekilde demeçler veriyor. Şu ana kadar Devletimizin izin verdiği herhangi bir termik santral yatırımı yoktur. Bu arkadaşlar boş kaldıkları için, kendilerine bulmuşlar bir malzeme, o malzeme üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Gündemimizde böyle bir şey yok. Burada bir kaşık suda fırtına koparan arkadaşlara verecek malzememiz de yoktur. Biz çalışırız üretiriz onlar arkamızdan konuşurlar" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim