• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Financial Times'tan Gökçeada'ya övgü

Financial Times'tan Gökçeada'ya övgü
Çanakkale’de daha düne kadar ulaşımın bile eziyet olduğu Gökçeada, şimdilerde uluslararası arenada turizmin gözde merkezi olarak gösterilmeye başlandı.

Financial Times'tan Gökçeada'ya övgü

Çanakkale’de daha düne kadar ulaşımın bile eziyet olduğu Gökçeada, şimdilerde uluslararası arenada turizmin gözde merkezi olarak gösterilmeye başlandı.

Türkiye’nin en büyük Adası Gökçeada, ulaşım sorunu nedeniyle yıllarca mahrumiyet bölgesi olarak kaldı. 2008 yılında hizmete giren yeni feribot ile deniz ulaşımındaki sorunu çözülen Gökçeada, 14 Temmuz’dan itibaren ise uçak seferleri ile havadan da İstanbul’a ve dolayısıyla tüm dünyaya bağlandı. Uluslararası Cittaslow ağı kapsamında geçtiğimiz günlerde dünyanın en sakin adası ’yavaş şehir’ unvanını alan Gökçeada bu kez de İngiliz Financial Times’a (FT) konu oldu.

FT gazetesi, Gökçeada’yı Akdeniz’in mükemmel tatil için gizli adaları arasında saydı. FT, "Mükemmel bir yaz kaçışı için büyük ihtimalle hiç duymadığınız beş Akdeniz adası" diye duyurduğu haberinde, Gökçeada’yı da listeye aldı. Gazete, Türkiye’nin en büyük adası olma özelliğine sahip olan Gökçeada’da yakında apart otellerin yükselmesinin olası olduğuna dikkat çekti, "Ancak şimdilik, Gökçeada, iddiasız, değişmemiş ve çok da gelişmemiş, mutlu bir kaçış" diye yazdı. Gökçeada’nın ’kekik kokulu’ havasını öven FT, adaya ayak basanın 15 yıl geçmişe gittiğini, kalabalık olmayan plajları ve kaya mezarları nedeniyle tarih ve tatilin iç içe yaşandığını belirtti.

Gökçeada Belediye Başkanı Ak Parti’li Yücel Atalay, adanın hem yatırım yapılacak hem de tatil yapılacak en cazip ada olduğunun son dönemde değişik dergi ve gazetelerdeki makalelerle dile getirildiğini söyledi. Özellikle uçak seferlerinin başlamasıyla birlikte herkesin gözünün Gökçeada’ya çevrildiğini belirten Atalay, "Gökçeada’nın zaten bir potansiyeli vardı. Ama ulaşım sorunu nedeniyle yıllardır bunu enerjiye dönüştürmek zor oluyordu. Gökçeada artık Dünyada bir merkez haline geldi. Geçen yıl 1 Haziran ile 1 Eylül arasında adayı 210 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl aynı dönemde bu rakamın 300 bini bulacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeleri ve Yatırımcıları Birliği Derneği Başkanı Ali Akol ise Gökçeada’nın ulaşım sorununun çözümüyle birlikte turizmde parlayan yıldız haline geldiğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim