• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Fırat ve Keban'da ulaşım konforlu olacak

Fırat ve Keban'da ulaşım konforlu olacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü’nde ulaşımın konforlu ve güvenle sağlanması için bazı illere 8 feribot hibe ettiklerini söyledi.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Fırat Havzası'nın büyük bir turizm potansiyeli bulunduğunu ifade ederek, bu kapsamda bölgeye olan yatırımları artırdıklarını söyledi.

Malatya, Şanlıurfa, Tunceli ve Gaziantep'in içinde bulunduğu yörenin bölgesel olarak kalkınmasını ve Türkiye’nin gelişim sürecinde hak ettiği yeri almasını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Bilgin, "Bu kapsamda özellikle Keban Baraj Gölü ve Fırat Nehri üzerinde yapılan yolcu ve yük taşımacılığını daha güvenli ve konforlu hale getirme kararı aldık. Bu şehirlerimiz için toplam 8 feribot yaptırarak bu illerimize hibe ettik" diye konuştu.

Bilgin, hibe edilen feribotların bölgede artan yolcu ve yük sirkülasyonuna cevap verecek nitelikte, klimalı, engelli kullanımına uygun, yolcu salonu ve büfeye sahip olduğunu belirtti.

Feribotların çevreci gemi olarak kalay içermeyen boya ile boyandığına dikkati çeken Bilgin, "Feribotlar ayrıca Fırat Nehri ve Keban Baraj Gölü’nün kirletilmemesi için de ayrıca su soğutmalı egzoz sistemi ve suya sintine basmayan makine dairesi donanımı ile yapıldı" diye konuştu.

Bakan Bilgin, 36 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde olan feribotların 4'ünün 15 araç, 50 yolcu, 4'ünün de 30 araç, 100 yolcu kapasiteli inşa edildiğini kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim