• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Fırkateynlerimiz bir yıl daha Somali'de

Fırkateynlerimiz bir yıl daha Somali'de
Aden Körfezi ve Somali açıklarında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Aden Körfezi ve Somali açıklarında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tezkere, bölgede görev yapan Deniz Kuvvetleri'ne ait görev gücünün süresinin 10 Şubat 2013 tarihinden itibaren bir yıl uzatılmasını düzenliyor.

Tezkerede, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde vuku bulan korsanlık-deniz haydutluğu ve silahlı soygun eylemleri hakkında 2008 yılında kabul edilen BM Güvenlik Konseyi kararları ve TBMM'nin 10 Şubat 2009 tarihli kararıyla bir yıl için izin verildiği anımsatıldı.

Tezkerede, "Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının söz konusu bölgelerde konuşlandırılması suretiyle, bölgede seyreden Türk Bayraklı ve Türkiye bağlantılı ticari gemilerin emniyetinin etkin şekilde muhafazası ve korsanlık-deniz haydutluğu ve silahlı soygun eylemlerine karşı uluslararası toplumca yürütülen müşterek mücadele harekatına aktif katılımda bulunulması sağlanarak, bu alanda BM sistemi içinde ve bölgesel ölçekte oynadığımız rolün ve görünürlüğümüzün pekiştirilmesi temin edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

BM Güvenlik Konseyi'nin bölgeyle ilgili kararının süresinin son olarak 21 Kasım 2012 tarihinde 1 yıl uzatıldığı belirtilen Tezkerede, "Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görevlendirilmesi için hükümete verilen bir yıllık izin sürenin, 10 Şubat 2013 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını Anayasa'nın 92. maddesi uyarınca arz ederim" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının bölgede görev yapmasına izin veren TBMM kararının süresi son olarak 25 Ocak 2012 tarihinde, 10 şubat 2013 tarihinde son bulmak üzere bir yıl daha uzatılmıştı.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim