• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Firkateynlerin seyir defterlerine inceleme

Firkateynlerin seyir defterlerine inceleme
Askeri Casusluk çetesinin bazı liman kentlerini fuhuş merkezi olarak kullandığı iddiası üzerine bu kentleri ziyaret eden firkateynlerin seyir defterlerinin incelenmesi istendi.

Firkateynlerin seyir defterlerine inceleme

Şantaj ve Askeri Casusluk çetesinin izini sürmek için 2007- 2010 tarihlerinde Karadeniz- Akdeniz ve Ege'de görev yapan firkateynlerin seyir defterlerinin incelemeye alınmasına karar verildiği öğrenildi. Şantaj ve casusluk çetesinin yurtdışında bazı liman kentlerini fuhuş merkezi olarak kullandığı, bu liman kentlerini ziyaret edecek firkateynlerde çete adına faaliyet gösteren personelin görev almasını sağladığı iddia edildi.

Çetenin Türkiye'de takip ettiği subayları ziyaretten çok önce belirlenen yabancı kadınlarla internet ortamında tanıştırdığı, liman kenti ziyaretlerinde de kadınlarla subayların birlikte görüntülerini şantaj amaçlı kullandığı da iddialar arasında yer aldı. Davanın görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, adı geçen firkateynlerin seyir defterlerinin incelenmesine karar verdiği belirtildi. Çetenin
Karadeniz'de Batum-Gürcistan, Novoroski- Soçi Rusya, Köstence-Romanya, Varna Bulgaristan limanları, Akdeniz ev Ege'de de Neum-Bosna Hersek, Taranto-İtalya, Split Hirvatistan, Vlore-Arnavutluk, Atina- Selanik-Yunanistan, Bar-Karadağ, Girne-Magusa- KKTC limanlarında fuhuş evleri oluşturduğu da öne sürüldü.

FİRKATEYNLERDE ÖZEL GÖREV

Yeni elde edildiği belirtilen belgelere göre, şantaj ve casusluk çetesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının
Karadeniz, Akdeniz ve Ege'deki ziyaretlerini yakın takibe aldı. Programlar yıllık periyotlara göre yapıldı. Çete kendi etkisindeki bazı subay ve astsubayların yabancı limanları ziyaret edecek firkateynlerde görev almasını sağladı. Çete ayrıca Türkiye'de takip altına aldığı ve bu ziyaretlerde görev alan bazı personelin de fuhuş tuzağına düşmesi için programlar yapıldı. Bu kişilerin firkateynlerde internet ortamını rahat bir şekilde kullanabilmesine imkan tanındı. Takipteki subayların daha önceden belirlenen yabancı kadınlarla internet ortamında tanışması sağlandı. Ziyaret sırasında buluşma daha önceden belirlenen fuhuş evlerinde sağlandı.

EVLER GÜVENLİK KODLARIYLA ÇALIŞTI

* Liman kentlerindeki fuhuş evlerinin çok özel güvenlik kodları ile işletildiği iddia edildi:

* Fuhuşta görev alan kadınlara özel kodlar verildi

* Türkiye'den çıkan tüm askeri gemilerin rotasına göre programlama yapıldı

* Çete kendi elemanlarının bu gemilerde görev almasını sağladı

* Limanlarda oteller yerine özel evler kiralandı

* Çete sadece Türk askeri personeli değil yabancı askerleri de kıskaca aldı.

Kaynak: Sabah

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim