• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Fırtına, bu kez de Bodrum'u vurdu

Fırtına, bu kez de Bodrum'u vurdu
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde geçen hafta yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, bu kez de fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Fırtına, bu kez de Bodrum'u vurdu

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde geçen hafta yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, bu kez de fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreyi bulan fırtınada balıkçı kayıkları battı, ağaçlar devrildi, ilçenin büyük bölümüne elektrik verilemedi. Bodrum’a geçen hafta kabus yaşatan sel felaketinin ardından bu kez de şiddetli fırtına etkili oldu. Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren fırtına nedeniyle Gündoğan, Yalıkavak ve Göltürkbükü beldelerinde hayat felç oldu. Saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle balıkçı kayıkları batarken, bazı yatlar demir tarayarak karaya sürüklendi. Balıkçılar sabah teknelerinin durumunu görünce, şoke oldular. Fırtına çok sayıda ağacın kökünden sökülmesine ve işyeri tabelalarının kırılmasına neden oldu. İlçenin büyük bölümüne uzun süre elektrik verilemedi.

Bodrum Kaymakamlığı, Belediye, Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik birimleri denizcileri liman dışına çıkmaması için uyardı. Bodrum-İstanköy (Kos), İstanköy-Bodrum seferleri yapılamadı. Açık denizde 4-5 metre olan dalga yüksekliği nedeniyle Güllük’ten İsrail ve İtalya’ya kuru yük götüren gemiler fırtına geçinceye kadar Bodrum koylarına sığınmak zorunda kaldı.

UYARI VAR

Belediye ekipleri ve güvenlik güçleri ise yarın sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış beklendiğini belirterek, vatandaşlara sık sık uyarılarda bulundu. Belediye, Orman İşletme ve diğer kamu kurumlarına ait iş makineleri, kamyonlar su baskınlarının

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim