• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Fırtına Silifke'yi yıktı geçti: 3 tekne battı

Fırtına Silifke'yi yıktı geçti: 3 tekne battı
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesindeki fırtına nedeniyle balıkçı barınağındaki 3 balıkçı teknesi battı, mendirekteki istinat duvarı yıkıldı

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesindeki fırtına nedeniyle balıkçı barınağındaki 3 balıkçı teknesi battı, mendirekteki istinat duvarı yıkıldı.

Gece başlayan ve sabah şiddetini arttıran fırtına nedeniyle balıkçı barınağında bulunan 3 tekne battı, bir tekne zarar gördü, mendirekteki istinat duvarı yıkıldı. Denize düşen Muhammet Kalak isimli balıkçı ise arkadaşları tarafından kurtarılırken Selami Kurt isimli kişi başını çarpması sonucu hafif yaralandı. Barınaktaki yükleme bantları zarar gördüğü için de Cam Kıranlar şirketinin camın hammaddesini Mersin'e götürmek amacıyla yaptığı yüklemenin de yapılamadığı bildirildi.

Taşucu Liman Başkanlığı ise fırtınanın dinmesinin ardından hasar tespit çalışması yapacağı, tespit edilen hasarın da Kaymakamlık kananıyla Ulaştırma Bakanlığına tutanakla gönderileceği öğrenildi. Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük, yaptığı açıklamada, gece başlayan ve devam eden fırtına nedeniyle balıkçı barınağındaki zararın büyük olduğunu ve yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Teknelerinin zarar görmemesi için balıkçı barınağında fırtınanın dinmesini bekleyen balıkçılar da, fırtına nedeniyle üç teknenin battığını, bir teknenin ise zarar gördüğünü söylediler. Teknesinden denize düşen arkadaşını da son anda kurtardıklarını ifade eden balıkçılar, "Bir arkadaşımız da kafasını çarpması sonucu hafif şekilde yaralandı. Silifke Devlet Hastanesine kaldırılan arkadaşın durumunun iyi olduğunu öğrendik. Fırtına nedeniyle de ava çıkamadığımız için balıkçı barınağında beklemek zorunda kaldık" dediler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim