• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

‘Fly Your Ideas’ yarışmasına “yenilik” getiriyor

‘Fly Your Ideas’ yarışmasına “yenilik” getiriyor
Öğrencilere Airbus profesyonellerinden öğrenme ve 30 bin Euro kazanma şansı doğuyor

 

Airbus’ın UNESCO tarafından desteklenen ve iki senede bir gerçekleştirdiği ‘Fly Your Ideas/Fikirlerinizi Uçurun’ yarışması ile dünyanın dört bir yanından öğrenciler havacılık endüstrisinin sürdürülebilirliğini sağlamak için yeni fikirler geliştirecek. Bu sene kazananları, 30 bin euro ödülün yanı sıra Airbus profesyonelleri ile kendi kampüslerinde bir hafta geçirme ve uzmanlardan yenilikçiliğin püf noktalarını öğrenme fırsatı bekliyor. 
 
Yenilikçilik Airbus’un gelecek vizyonunun merkezinde yer alıyor. Bu yarışma Airbus’a dünyanın her yerinden değişik bölümlerde okuyan öğrenciler ile iletişim kurma ve endüstrinin lider şirketinin havacılık endüstrisinde teknolojileri sürdürebilir kılma ve yolculara daha konforlu seyahat etme imkanı vermek için neler yaptığını daha yakından görme fırsatı sunuyor. 
 
Airbus Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Fly Your Ideas Yarışması Başkanı Charles Champion “Havacılık endüstrisinin geleceğinin sürdürülebilir olması vizyonumuzu paylaşan yeni yeteneklerle bir araya gelmeyi ve onlarla iletişim kurmayı amaçlıyoruz. Dünyanın her yerinden öğrenciler ve akademik dünya ile buluşup yeni fikirleri teşvik ederek yeni nesil girişimcilere ilham kaynağı olmayı umuyoruz” dedi. 
 
Bu sene takımların tasarımları ve yarattıkları projelerin tüm hakları kendilerine ait olacak, böylece  fikirlerini bir adım öteye götürme, ilerletme ve sonrasında ne yapacaklarına karar verme imkanına sahip olacaklar. 
 
Fly Your Ideas’a olan ilgi artmaya devam ediyor. Başvuruların sona ermesine iki kay kala 55 ülkeden 111 takım yarışmaya başvurdu. 
 
Seçilerek bir sonraki aşamaya geçme planları olan takımların başvurularını en geç 7 Aralık 2012 tarihine kadar yarışmanın web sitesinden yapmaları gerekiyor. 
 
Fly Your Ideas yarışması uçak üreticisinin, havacılık endüstrisinin 2050 ve sonrasında sürdürülebilirliğini sağlamak amacı ile başlattığı “Future by Airbus/Airbus’a Göre Gelecek” girişiminin yalnızca bir parçasını oluşturuyor. 
 
Bu senenin yarışma konuları ise Airbus tarafından 21. Yüzyılda havacılığın sürdürülebilir bir endüstri olması karşısındaki en önemli sorunlar olan “Enerji”, “Verimlilik”, “Karşılanabilir Büyüme”, “Trafik Artışı”, “Yolcu Deneyimi” ve “Çevre Bilinci”nden oluşuyor.   
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim