• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Flydubai 4 yıl içinde 600 pilotu işe alacak

Flydubai 4 yıl içinde 600 pilotu işe alacak
Mukesh Sodani'yi finans direktörü olarak atayan flydubai, 4 yıl içinde 600 yeni pilotu işe alma planı doğrultusunda da uçuş kadrosunu büyütüyor.

Flydubai 600 pilotu işe alacak

Mukesh Sodani'yi finans direktörü olarak atayan flydubai, 4 yıl içinde 600 yeni pilotu işe alma planı doğrultusunda da uçuş kadrosunu büyütüyor.

Dubai'nin ilk indirimli havayolu şirketi olan flydubai iddialı büyümesini sürdürürken bir yandan da kadrosunu güçlendiriyor. Bu yıl 600 pilotu işe alarak uçuş kadrosunu destekleyen şirket, Mukesh Sodani'yi de finans direktörü (CFO) olarak atadı.

flydubai'nin COO'su Ken Gile ve CCO'su Hamad Obaidalla ile birlikte çalışan Sodani havayolunun günden güne büyüyen uçuş ağının gereklerini karşılayacak şekilde filosunu genişletme programı kapsamında gelecekteki büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçasını oluşturacak.

Sodani flydubai'ye Dubai'deki bir gayrimenkul grubunun CFO'luğundan geçiş yapmış olsa da, havacılık sektöründe Emirates Havayolları Uçak Finansmanından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı konumunda geçen 15 yılı aşan tecrübesi bulunuyor. O dönemde Sodani çeşitli finansman kaynaklarından 6 milyar ABD Doları’nı aşan bir tutarda finansman sağlamak ve 30 milyar ABD Doları’nı aşan uçak alımları ve finansal kiralamalarında müzakereleri yürütmekle görevli bir ekibin parçasıydı.
flydubai CEO'su Ghaith Al Ghaith Mukesh Sodani'nin ataması ile ilgili olarak şunları ifade etti: "Mukesh'in ekibimize katılmasından son derece memnunuz. Hâlihazırda siparişini verdiğimiz çok sayıda uçak ve her geçen gün duyurusunu yaptığımız yeni güzergâhların ışığında Mukesh'in havacılık ve finans sektörlerindeki uzmanlığı ve bölgeyi tanıyor olması büyümemizi sürdürmemizde bize çok yardımcı olacak."

Büyümekte olan uçak filosu ve hızla genişleyen güzergah bağlantıları nedeniyle flydubai'nin, önümüzdeki dört yıl içerisinde de 600 pilotu işe almayı planlıyor. Şimdiden 200'den fazla pilota sahip olan flydubai’nin CEO’su Ghaith Al Ghaith: “flydubai, dünyanın en heyecan verici şehirlerinden birinde bulunmasının yanında, belki de sektöre yeni girmiş olup bu hızda büyüyen dünyanın ilk havayolu şirketi olması sayesinde de en iyi pilotları kendine bünyesinde toplamayı başardı. Şimdi önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek olan filomuz ve bağlantılarımız sayesinde, operasyonel ihtiyaçlarımızı karşılayacak büyüklükte bir ekip oluşturulmamız gerekiyor” diyor.

İşe alınması planlanan ikinci kaptan adaylarının en az 2500 saatlik uçuşu olmak zorunda; bunun 1000 saati çok mürettebatlı, çok motorlu, modern elektronik uçuş alet düzeni sistemlerine (EFIS) sahip, 10 tondan fazla bir operasyon ağırlığı olan uçaklarda olmak zorunda.

Kaptanların ise toplam en az 5000 saat uçmuş olmalı, ve bunların 1500'ü modern (EFIS) çok mürettebatlı, çok motorlu, 55 tondan fazla operasyon ağırlığı olan jet uçakların komutasında geçmiş olmak durumunda.
Harici işe alımlarını desteklemek amacıyla flydubai bir kurum içi kaptan geliştirme planını da uygulamaya koydu. Yardımcı pilotların açılan pozisyonlarda değerlendirilebilmeleri için en az bir yıl bir havayolu şirketinde çalışmaları ve flydubai ile geçen 500 saat dahil 1000 saati Boeing 737'de olmak kaydıyla, toplam 4000 uçuş saati kaydı yaptırmış olmaları gerekiyor.
Pilot giriş niteliklerinin tamamına flydubai.com adresinden ulaşılabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim