• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Flydubai, hizmet kalitesini hergün artırıyor

Flydubai, hizmet kalitesini hergün artırıyor
Dubai’nin düşük maliyetli havayolu şirketi olan flydubai, yaptığı anlaşmalarla hizmet kalitesini artırıyor.

Flydubai YENİ ORTAKLIKLARLA KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Dubai’nin düşük maliyetli havayolu şirketi olan flydubai, yaptığı anlaşmalarla hizmet kalitesini artırıyor. 2011 yılının son günlerinde MCAP ile 170 milyon dolar değerinde finansman anlaşması imzalayan flydubai, toplam 74 milyon dolarlık da bakım anlaşmalarına imza attı.

 

Dubai’nin en hesaplı havayolu şirketi olan flydubai, başarı grafiğini günden güne yükseltiyor. Yaptığı yenilikler ve yaptığı yatırımlarla kalitesini ve uçak filosunu güçlendiren flydubai, 2011 yılının son aylarında önemli anlaşmalara imza attı. Havayolu şirketi MC Havacılık Ortakları (MCAP) ile 2012 yılında ilk 2 Boeing 737-800NG'lerin teslim edilmesini finanse etmeyi içeren bir anlaşma imzaladı. Flydubai bu anlaşma sayesinde 170 milyon dolar değerinde yatırım yapıp, uçaklarını yeni yılda teslim almayı hedefliyor. 

Flydubai, Amerika'nın Seattle şehrindeki Boeing üretim bandından Ocak ve Şubat 2012 tarihlerinde çıkacak olan bu uçakları aldığında, 3 yıldan daha kısa bir sürede 23 adet 737-800NG'nin dahil olduğu bir filoya sahip olmuş olacak. Flydubai CEO’su Ghaith Al Ghaith, “Gelecek yıl yapılacak olan uçak teslimatlarımıza ilgi oldukça büyük. Her bir uçak için pek çok teklif aldık, tabii ki bu son derece gurur duyduğumuz bir durum. Fakat tüm bu seçeneklere sahip olmak MCAP ile doğru partnere sahip olduğumuz konusunda bize güven veriyor” şeklinde konuştu. MCAP Genel Başkanı Tatsuo Sato ise, “Genç bir şirket olarak biz de, flydubai ile aramızda sinerji görüyoruz. Dolayısıyla, flydubai ile ilişkilerimizi daha da büyüten bu kontratı imzalamış olmaktan dolayı çok memnunuz. Bu sayede flydubai'nin bir sonraki üç uçağını biz finanse edeceğiz. Bu bizim için mükemmel bir fırsat” dedi.

 

Uçakların bakımından ve kalitesinden ödün vermeyen flydubai, Mubadala Aerospace MRO ağının bir parçası olan Abu Dhabi Uçak Teknolojileri (ADAT) ile toplam değeri 54 milyon Dolar olan iki yeni filo Bakım, Tamir ve Revizyon (BTR) anlaşmaları imzalarken Honeywell ile, Boeing 737-800 NG yolcu uçaklarında bulunan yardımcı güç ünitelerine (APU'lar) bakım desteği amaçlı, 20 milyon doların üzerinde bir bakım maliyet anlaşmasına imza attı.

 

EPD (Entegre Parça Destek) amaçlı temel anlaşma Tamir Yönetimi ve Ön Parça Değişimi'ni kapsayan ADAT anlaşması flydubai'nin tüm filosuna “bütünlükçü materyal desteği” vermesini sağlamayı amaçlıyor. Her geçen gün büyüyen bir filoya sahip olan flydubai, bu anlaşma sayesinde bakım masraflarını önceden bütçelendirebilecek, bir yandan da yedek parçalara önceden sahip olacak. ADAT üzerinden bakım ve yedek parça desteği ve yönetimini dışarıdan tedarik ederek flydubai, elinde tutacağı yedek parça sayısını azaltmak yoluyla bakım maliyetlerinin düşmesi ve yükselen kapital likiditesinden faydalanacak. Havayolu şirketi bu sayede önümüzdeki beş yıl boyunca 35 milyon dolar değerinde tasarruf yapmış olacak.

 

Honeywell ile imzalanan 10 yıllık anlaşma ile de flydubai, amaca özel bakım işleri ve planlanmamış uçak inişleri ile alakalı maliyetlerini azaltıp, uçak filosunda operasyonel anlamda istikrarlı, öngörülebilir bir bakım yapısına sahip olmayı amaçlıyor. Flydubai CEO’su Ghaith Al Ghaith, “Sektördeki en yüksek filo kullanım oranlarından birine sahip olarak, filomuzun operasyon planını bütünüyle desteklediğinden emin olmamız şarttı ve Honeywell'in vakitli müdahaleleri tam da bunu sağlayacak. Ayrıca bu anlaşma sayesinde flydubai olarak kusursuz performans rekorumuzu devam ettirirken, aynı zamanda maliyet tasarrufu da sağlayarak yolcularımıza vaat ettiğimiz uygun fiyatlı uçma sözüne de sadık kalacağız.

Honeywell'in 131-9B APU'su flydubai'nin her bir Boeing 737-800 NG uçağına motor çalışması sırasında yedek güç ünitesi tedarik etme yanında, uçak içi klima ve motor çalışması öncesi güç desteği de verecek. Honeywell'in standart APU ürün garantisine ek olarak, bu Bakım Maliyet Anlaşması flydubai'ye talep üzerine Honeywell'in bölgesel mühendisleri tarafından verilen teknik uzmanlık hizmetini sağlarken, aynı zamanda havalimanında kalış süresinin kısa da olsa uzaması anlarında ünite değişikliği gerekmesi halinde ek bir APU'ya ulaşma imkanı da veriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim