• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Foça Küçük Deniz Limanı'nda önlem alınmadı

Foça Küçük Deniz Limanı'nda önlem alınmadı
İzmir Foça'da 2008 yılında 4 ayrı günlük tur teknesinin çıkan yangınla kül olmasının ardından iskelede yangın söndürme vanalarının olmadığı iddia edilmişti.

Foça Küçük Deniz Limanı'nda yangına karşı güvenlik zafiyetleri sürüyor

İzmir Foça'da 2008 yılında 4 ayrı günlük tur teknesinin çıkan yangınla kül olmasının ardından iskelede yangın söndürme vanalarının olmadığı iddia edilmişti.

Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne bağlı tekne sahipleri, 3 yıl geçmesine rağmen Foça Küçük Deniz Limanı'nda yangına karşı güvenlik zafiyetlerinin devam ettiğini ileri sürdü. Duruma tepki gösteren Foça Gezi Tekneleri Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi
Başkanı Mert Fırat, yaptığı açıklamada, yetkili makamların ilgisizliğinden şikayet etti.

Başkan Fırat, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere 30 Ağustos 2008 tarihinde, ilçemiz Foça'da günlük tur teknelerimizin de bağlı olduğu küçük deniz sahil limanında gece geç saatlerde çıkan yangın sonucunda kooperatifimiz ortağı olan 4 ayrı büyük gezi teknemiz yanarak tamamen kullanılmaz hale geldi. Kaldı ki o gece hava biraz rüzgarlı olmuş olsaydı, liman içersinde birer alev topu gibi hareket eden teknelerdeki alevler karaya sıçrayıp tüm Foça'yı tehdit altında bırakabilirdi. Neyse ki facianın eşiğinden dönüldü. 4 teknemizin yanmaktan kurtarılamayıp kül olmasında en büyük etken küçük deniz limanında yangına karşı önlem adına güvenlik zafiyetlerinin olmasıdır. Bizler ne o kabus geceyi ne de söz konusu zafiyetleri unutmuş değiliz. Aradan yaklaşık 3 yıl gibi önemli bir zaman geçti. Yüzlerce küçük balıkçı ve keyifçi teknelerimizin de içinde barındığı küçük deniz limanımızda 3 yıl öncesinde olduğu gibi aynı şekilde yangına karşı güvenlik zafiyetlerimiz devam ediyor. Hiç kimse bizlere yaşanan o kötü olayın bir daha yaşanmayacağını garanti edemez. Bizler üzücü yangından sonra bireysel olarak önlemlerimizi son derece arttırdık. Fakat ilgili ve yetkili kurumların yaşanan üzücü yangından hiçbir ders çıkarmadıklarını düşünüyoruz. Bunca zaman geçmesine rağmen Foça küçük deniz limanımızda yangın musluğu veya benzeri olarak, olabilesi bir yangına karşı hiçbir güvenlik önlemi alınmamıştır. Ayrıca yine o kabus geceye geri dönecek olursak, yanan teknelerimize müdahale için gelen itfaiye araçlarının bugün halen işgal altında olan sahil şeridindeki masa, sandalye ve tenteler engelinden dolayı yanan teknelerimize zamanında müdahale yapılmadığını da hatırlatırız. Foçalı gezi teknecileri olarak, talebimiz geçmişte yaşadığımız felaketten ibret alınması ve küçük deniz limanında acilen ilgili makamlar tarafından olabilesi yangınlara karşı gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıdır. Bizler gece evimizde başımızı yastığa koyduğumuzda gönül rahatlığı ile uyumak istiyoruz. Ve uyarıyoruz. Limanda tarih tekerrür etmesin."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim