• BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Focus Dergisi'nden Karsan'a büyük övgü

Focus Dergisi'nden Karsan'a büyük övgü
Almanya’nın en prestijli dergilerinden Focus, New York taksi ihalesinde finale kalan Bursalı Karsan’a övgüler yağdırdı.

FOCUS'TAN KARSAN'A BÜYÜK ÖVGÜ

Almanya’nın en prestijli dergilerinden Focus, New York taksi ihalesinde finale kalan Bursalı Karsan’a övgüler yağdırdı.

Almanya’nın en prestijli dergilerinden Focus, internet sitesinde "Türkler New York’un gelecekteki taksisini yapmak istiyor" başlıklı haberinde New York taksi ihalesinde finale kalan Bursalı Karsan’a övgüler yağdırdı.

Focus Online’de yayınlanan haberde şu sözlere yer verildi: Amerika 2005 yılından bu yana sürdürülen bir tasarım yarışması ile New York’un gelecekteki taksilerini arıyor. Fütürist ve pragmatik Türk tasarımı otomobiller New York’un yeni taksileri olmaya en yakın aday olarak gösteriliyor. Sekiz milyon kişilik metropolde Yellow Cabs adı altında bilinen sarı taksiler büyük bir önem taşıyor. 13 bin taksi ruhsatı bulunan şehirde yıllardır geleceğin taksisi aranıyor. Tasarım yarışması ile aranan bu otomobillerin aranan özellikleri arasında tasarruflu olması, uzun süre kullanılması, engellilere uygun ve rahat olması isteniyor. Aralık ayından buyana üç finalist belli oldu.

Nissan, Ford ve Türk üreticiler Karsan’ın tasarımları ilk üç arasına girmeyi başardı. Karsan tasarladığı prototipi Manhatten’da tanıttı. Çatısında dijital bir taksi tabelası bulunacak olan otomobil geniş bir iç hacme sahip. Toplam 4 yolcu için tasarlanan taksinin içerisinde bir display yardımı ile yolcular hem taksi ücreti hem de görülmeye değer yerler hakkında bilgi alabilecek. Özellikle turistler için takside bir panorama çatı da tasarlandı. Üzeri cam ile kaplı olan takside turistler rahatça çevreye ve gökyüzüne bakabilecek. Bunların yanı sıra taksinin her iki tarafına açılabilen otomatik rampalar ile engelliler rahatça taksiye inip binebilecek. Bu hizmet ile yeni taksiler Amerika’da 21 yıl önce onaylanan engelliler eşitlik yasasına da uygun hale getirilmiş oluyor.

Tasarım yarışmasına katılan diğer marka Nissan ise NV200 modelli ile kazanmayı umut ediyor. Bu model geçtiğimiz yıl 23 Avrupalı uzman gazeteci tarafından "International van of the year" olarak açıklanmıştı. Sürücünün yanına yerleştiren bir yolcu koltuğu otomobillin yarışmadan elenmesine en büyük etken olarak gösteriliyor. Çünkü Amerika’da bu tür yolculuk alışıla gelmiş değil. Yarışan bir diğer marka Ford ise elektrik gücü ile çalışan Ford Transit Conect modelli ile yarışıyor. Tasarım yarışmasını kazanan şirket New York belediyesi ile en az on yıllık özel bir sözleşme imzalayacak. Kazananı ise belediye önümüzdeki aylarda açıklayacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim