• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Footbo City’de nüfus patlaması

Footbo City’de nüfus patlaması
Turkcell’in Facebook’taki futbol şehrinde 1 ayda 100 bin kullanıcı, 33 milyon işlem.

Footbo City’de nüfus patlaması

Turkcell’in Facebook’taki futbol şehrinde 1 ayda 100 bin kullanıcı, 33 milyon işlem.

Türkiye’nin ilk ve tek futbol menajerlik ve şehir kurma oyunu Footbo City, internet dünyasının en popüler sosyal oyunlarından biri haline geldi. Futbol coşkusunu sanal ortama taşıyan Footbo City’nin nüfusu 1 ayda Türkiye’deki 8 il merkezini geride bıraktı.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell ve iş ortağı Pixofun tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk ve tek futbol menajerlik ve şehir kurma oyunu Footbo City, internet kullanıcılarının yoğun ilgisiyle her geçen gün daha da büyüyor. Taraftarı sahaya indiren Footbo City, 1 ayda 100 bin kullanıcıyı aştı.

Turkcell İçerik ve Operatör Servisleri Bölüm Başkanı Sertan Eratay, konuyla ilgili açıklamasında Footbo City’e gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduklarını belirterek şunları söyledi:

“100 bini aşan nüfusuyla 1 ayda Türkiye’deki 8 ilin şehir nüfusundan daha kalabalık hale gelen Footbo City’de 33 milyonun üzerinde işlem gerçekleştirildi, kulüp mağazalarından 5 milyona yakın alışveriş yapıldı, 5 milyon amigo ve casus gönderildi, 1,6 milyon maç oynandı, 650 bin bina inşaa edildi. Bu rakamlar, Footbo City’nin bir ‘yaşayan şehir’ olduğunu ortaya koyuyor. Hedefimiz, Footbo City’yi Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri haline getirmek.

Sanal ve gerçek futbol coşkusu bir arada

Facebook (http://apps.facebook.com/footbocity) ve footbo.com (http://tr.footbo.com/FootboCity) üzerinden ücretsiz oynanabilen Footbo City, tüm futbol ve oyun tutkunlarına tamamen ücretsiz sıra dışı bir sosyal oyun deneyimi sunarken, sürpriz hediyeler kazanma şansı da veriyor. Footbo City oyununda amaç, gelir-gider dengesini ayarlamak, takımı ve şehri geliştirerek en fazla taraftara sahip en iyi takım olmak. Oyuncular, zafere giden yolda takıma ve şehre yatırım yapmak, arkadaşlara meydan okumak, amigo ve casuslar aracılığıyla rakip şehirlerden taraftar koparmak, futbolcuların antreman programını ayarlamak, takımın moralinin yüksek tutmak için etkinlik düzenlemek gibi yöntemlere başvurabiliyor. Bu sayede arkadaşlarıyla hem rekabet içine girerken hem de sosyalleşme imkanı buluyor.

Grafikleri ve ayrıntılı oyun planıyla bağımlılık yaratan Footbo City’nin en ilgi çekici yönlerinden biri, gerçek hayata paralellik. Oyun, gece-gündüz aydınlatmasıyla gerçekçi bir ortam yaratıyor ve derbi haftalarına özel sürprizler futbol coşkusunu sanal dünyadaki yeşil sahalara aktarıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu 2009 verilerine göre şehir nüfusu Footbo City’den daha az iller:

Artvin …………….90.008, Gümüşhane………..58.535, Tunceli…………….53.704, Bartın……………...63.204, Kilis……………….84.209, Bayburt……………36.941, Iğdır……………….94.685, Ardahan…………...34.548

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim