• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Ford 3. Ar-Ge merkezini Gebze'de kurdu

Ford 3. Ar-Ge merkezini Gebze'de kurdu
Gebze; Ford’un 3. büyük Ar-Ge merkezi oldu, 1100 mühendis istihdam ediyor

Ford 3. Ar-Ge merkezini Gebze'de kurdu

Gebze; Ford’un 3. büyük Ar-Ge merkezi oldu, 1100 mühendis istihdam ediyor

Ford Otaosan , Ar-Ge konusunda attığı adımlarla otomotiv devinin bu konudaki 3. büyük merkezi haline geldi. Şirketin Gebze tesislerindeki araştırma-geliştirme biriminde iki sene öncesine kadar 250-300 kişi çalışırken, bu rakam bin 100 mühendise çıktı. Ford Otosan’ın pazarlama, satış ve satış sonrası işlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner , otomotivde Ar-Ge ve teknoloji kullanımının geçmişe göre hızla büyüdüğünü belirterek, “Bizde bunun bilincinde olan marka ve şirket olarak Türkiye’de yatırımlar yaptık. İki sene önce 250-300 Ar-Ge mühendisimiz vardı, şimdi 1100 oldu. Bunlar araçların ana kısımlar bazında motor aktarma organları iç yönetim sistemleri olsun branşlaşmış mühendis grupları.” dedi.

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası işlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, Cihan TV Network’e konuk oldu. Burada, sektör ve şirketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özüner, özellikle Ar-Ge alanında alınan mesafeye değindi. Bundan 4-5 sene öncesine kadar Ford’un Avrupa’da iki büyük Ar-Ge merkezi bulunduğuna işaret eden Aykut Özüner, sektörün hızlı büyümesinin bu alanda oluşturduğu ihtiyacın Türkiye’ye yaradığını kaydetti. Özüner, şöyle devam etti:

“Bu bize fırsat sağladı. Son 3 senede Ford 3. Ar-Ge merkezini Türkiye’de kurmaya karar verdi. Geçen sene bu Ar-Ge merkezi 1100 çalışana ulaştı. Biz ticari araç üretiyoruz ama bu teknolojiyi otomotiv veya ticari araç diye ayırt etmemek gerek. Otomotiv de Ar-Ge ve teknoloji kullanımı geçmişe göre hızla büyüyor. Bizde bunun bilincinde olan marka ve şirket olarak Türkiye’de yatırımlar yaptık. 2 sene önce 250-300 Ar-Ge mühendisi vardı, şimdi 1100. Bunları, araçların ana kısımlar bazında motor aktarma organları iç yönetim sistemleri olsun branşlaşmış mühendis grupları diye düşünün. Bunlar Ford’un başta ticari araç olsun kullandığı teknolojileri geliştirme çabası içinde. Bundan 4 sene önce sürücü şeritten çıkıyorsa onu uyaran sistem çıkacak desem, kimse inanmazdı. Bugün fiiliyatta böyle bir sistem var. Bütün ar ge çalışmaları sürücünün rahatlığına ve güvenliğine hedefleniyor.”

YENİ KÜÇÜK TİCARİ ARACIN SATIŞINA SENE SONUNDA BAŞLANACAK

Şirketlerinin yeni projeleri hakkında da bilgi veren Aykut Özüner, bu sene sonunda yeni bir küçük ticari araç çıkaracaklarını söyledi. Transit’te, 3,5 ton ve büyük minibüs segmentinde ‘oldukça’ başarılı bir şekilde var olduklarını aktaran Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı, “Ama küçük ticari araçta yani 8 kişilik dediğimiz minibüs sektöründe yokuz. Tourneo Custom dediğimiz araçla o segmente hitap edeceğiz. Senenin son çeyreğinde satışa da başlayacağız. Birçok yerde görselini paylaştık. O araçta da bahsettiğimiz teknolojilerin bir kısmını Türkiye’de ilk kez göreceğiz.” bilgisini verdi.

Aykut Özüner; sektörle ilgili yaptığı değerlendirmede de şunları dile getirdi:

“2011 aslında beklentilerinde çok üzerindeydi. Rekorla geçti. 860 bin ağır kamyon hariç araç satıldı. Ağır kamyonlar dahil ilk defa Türkiye tarihinde 900 binin üzerine çıktı. Bu seneye bakarak herkes yüzde 5-10 daralma bekliyordu. Bu sene pazar yüzde 10’un altında olacak gibi planlanmıştı. O seviyede devam ediyor, beklenen pazar büyüklüğü. İlk 5 ay yaklaşık 270 bin araç satıldı. Sezona baktığınız da 800 binlik araç satışı olur. Geçen yıl 860 bin idi. Türkiye pazarı büyüme potansiyeli olan bir ülke. Kişi başına veya araç kullanabilen kişinin kaçı arabaya sahip diye sorduğumuzda; 100-150 adet araç. Avrupa’da bu sayı 400-500’e çıkıyor. 70 milyonluk potansiyel bu rakamın yükseleceğini gösteriyor. Türkiye de nüfus büyüdüğü sürece otomotiv sektörü de büyüyecektir. 1 milyonluk adetlere ulaşmamız gerek. 10 yıl içerisinde ve gelir düzeyi arttıkça otomotiv kullanımı lüks olmaktan çıkıp, artacak.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim