• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Ford Kargo 50 ülkeye ihraç edilecek

Ford Kargo 50 ülkeye ihraç edilecek
Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, ocak ayı itibariyle üretime geçtikleri yeni Ford Kargo 1846T model kamyonu 50 ülkeye ihraç edeceklerini söyledi.

Koç; satış, servis, yedek parça ve ikinci el satışların tek merkezden yapılmasına imkan sağlayan yeni sistem kapsamında 13 tesis açacaklarını belirtti.

Erdeğer Otomotiv Ford Trucks Bursa Bayii, Ovaakça’da açıldı. Törende konuşan Ali Koç, 1.1 milyon metrekarelik bir alanda bin 500 kişinin çalıştığını ve 53 yıldır 180 bin adet kamyon ürettiklerini dile getirdi.
 
Koç, 2010 yılında Ford Motor ile dünya kargo anlaşmasını imzaladıklarını hatırlatarak, yıllar önce kamyon işini terk eden Ford’un böylelikle bu işe tekrar girdiğini ifade etti. Koç; dünyada satılan kamyon mühendisliği ve dizaynının Türkiye’de yapıldığını, dünyadaki iki üretim tesisinden birinin de Eskişehir’de olduğunu kaydetti.
 
“YENİ KAMYONU 50 ÜLKEYE İHRAÇ EDECEĞİZ”
 
Bunun, Türk mühendisliği ve Türk işçisinin gelişmesini ortaya koyduğunu vurgulayan Koç, şöyle konuştu: 
 
“Ocak ayı itibariyle yeni Ford Kargo kamyonumuz 1846T modelimiz dünyada satılmaya başlayacak. Amacımız 50 ülkeye ihracat yapmak. Dayanıklılık, kalite ve performans olarak müşteri beklentilerinin çok çok üzerinde bir kamyon tasarladık ve ürettik. Ford Otosan, son yıllarda çok ciddi uluslararası başarılar kazandı, hem araçları hem fabrikanın işleyiş şekli ile. Uluslararası yılın kamyonu yarışmasında üçüncü oldu. Bu durum, bizler için gurur verici. Çünkü biz bu işe çok geriden başladık. Avrupa’da çok önemli kamyon üreticileri var.”
 
“13 BAYİ AÇILACAK”
 
Ahmet Kınay liderliğinde Ford Kamyon işini baştan aşağı yeniden geliştirdiklerini belirten Koç, Ford Tracks adında yeni bir yapılanmaya gittiklerini ifade etti. Koç, şöyle devam etti: “Artık eskiden ayrı ayrı kurumlar tarafından yürütülen satış, servis, yedek parça ve ikinci el satışları artık bir binada yapılacak. Bu kapsamda, Haziran ayının sonuna kadar yoğun bir takvim var. 13 tesisimizi açacağız. İnşallah, 2014 yılı sonuna kadar 25 bayimiz hizmet veriyor olacak.”
 
Açılışa; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, iş adamları ve çalışanlar katıldı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim